Mirabelli: Cristiano je bil blizu Milana

Serie A 29. Nov 201814:09 > 14:19
Maurizio Lagana/Getty Images

Nekdanji športni direktor Milana Massimiliano Mirabelli je odprl dušo in spregovoril o številnih zanimivih temah, ki so zaznamovale njegov mandat pri rdeče-črnih.

To je bilo 15 zapletenih mesecev in iz moje strani bi bilo nepošteno, če bi dejal, da smo vse naredili, kot je treba,” je začel Massimiliano Mirabelli in dodal: “Montella si je po mojem mnenju zaslužil, da še eno sezono vodi ekipo, toda sedaj je to lahko reči. Odločitev o njegovi zamenjavi smo sprejemali nekaj mesecev, nismo je sprejeli v nekaj minutah. Takrat smo opravili nekaj neobveznih pogovorov s Contejem.”

Poleti prestopni rok je imel nekaj zadetkov polno pa tudi nekaj napak. “Mislim, da se odhod Bonuccija ne more šteti za napako. Edina napaka je bila, ker je takoj dobil kapetanski trak, bilo pa je več igralcev, ki bi si po svojem stažu to zaslušili. Z druge strani bo Andre Silva še naprej nosil zaslužek Milanu, čeprav je škoda, ker je odšel. Verjamem, da je pred njim svetla prihodnost, toda na San Siru se ni uspel znajti. Dokler sem delal kot direktor, sem moral poslušati tudi zahteve trenerja, ki je takrat menil, da je prihod Nikole Kalinića obvezen.”

Michael Steele, Getty Images Sport

Za največji prestopni ulov je poleti v Serie A poskrbel Juventus, ki je iz Madrida za 100 milijonov evrov pripeljal Cristiana Ronalda. Mirabelli je odkril, da se je tudi sam pogovarjal z agentom Portugalca Jorgejem Mendesom. Prihod CR-ja v Milan ni bil “misija nemogoče”, a je vse skupaj padlo v vodo, ker takratni italijanski lastniki niso želeli odpreti denarnice, saj so menili, da gre za propadlo investicijo …

Vedeli smo, da je nezadovoljen v Realu in želeli smo izkoristiti trenutek in ga pripeljati. Pogovarjali smo se o vseh podrobnostih, tudi plači in ostalem, toda Kitajci so menili, da se to ne izplača, tako da so vsi pogovori propadli,” je zaključil Mirabelli.