Kurtić z zadetkom in podajo junak SPAL-a

Serie A 4. Maj 201919:57 > 20:01
Getty Images

Jasmin Kurtić je bil prvo ime izjemno pomembne zmage SPAL-a (z njo si je zagotovil obstanek med italijansko elito) v 35. krogu Serie A proti Chievu s 4:0. Slovenski reprezentant je prispeval zadetek in podajo. Inter do točke na gostovanju v Vidmu (0:0).

SPAL je prvi polčas na gostovanju v Veroni pri odpisanemu Chievu dobil z 1:0 po zaslugi Felipeja, že v drugi minuti nadaljevanja pa so gostje podvojili svojo prednost. Jasmin Kurtić je s podajo lepo zaposlil Sergia Floccarija, ki je zadel z diagonalnim strelom. V 55. minuti je svoj drugi zadetek prispeval Felipe, v 81. minuti pa je visoki zmagi piko na i postavil ravno Kurtić.

Slovenski reprezentant je zadel po podaji Pasqualeja Schiattarelle v sredino kazenskega prostora. Za Kurtića je bil to letošnji šesti zadetek v Serie A.

SPAL si je z zmago tudi teoretično zagotovil obstanek v Serie A. Boštjan Cesar je za poražence odigral celotno srečanje.

Samir Handanović je z Interjem gostoval pri nekdanjih delodajalcih v Vidmu in se domov vrnil s točko, saj se je srečanje končalo brez zadetkov.