Juventus: Sramota, da je naziv najboljšega dobil Messi

Serie A 26. Sep 20198:49 > 8:51
Pakawich Damrongkiattisak / Stringer

Športni direktor Juventusa Fabio Paratici pravi, da bi nagrado FIFA Best za najboljšega nogometaša leta moral dobiti Cristiano Ronaldo in ne njegov največji rival Lionel Messi, ki mu je FIFA, sodeč po izjavah nekaterih selektorjev, ki niso glasovali, podelila prav njihove točke.

Lionel Messi je prejemnik prestižne nagrade FIFA Best za najboljšega nogometaša sezone. V Milanu se slovesnosti in podelitve ni udeležil Cristiano Ronaldo, ki je bil poleg Virgila van Dijka eden izmed treh nominirancev za to individualno laskavo priznanje. 

Povezano

Pri Juventusu so prepričani, da bi nagrada morala pripasti njihovemu nogometašu: “Razočarani smo s to odločitvijo. Spoštujemo Lionela Messija, ki je velik igralec, a mislimo, da bi moral nagrado dobiti Ronaldo. V minuli sezoni je med drugimi osvojil tudi Ligo Narodov s Portugalsko, pa potem Serie A in Superpokal Italije z Juventusom,” je dejal športni direktor kluba iz Torina Fabio Paratici.  

Ronaldo je v glasovanju prejel 36 točk in zavzel tretje mesto, Van Dijk je dobil 38 točk, Messi pa 46.

V dneh po podelitvi priznanj pa so v javnost pricurljale izjave nekaterih selektorjev reprezentanc, ki trdijo, da niso glasovali za Messija, FIFA pa je v njihovem imenu točke podelila prav nogometašu Barcelone.