Palermo je ugasnil

Serie A 18. Okt 201918:19 > 18:21
Tullio M. Puglia/Getty Images

V petek je z delovanjem prenehal nogometni klub Palermo.

Palermo od petka 18. oktobra tudi uradno ne obstaja več.

Vrtoglavi padec kluba se je začel konec lanske sezone, končal pa danes z odločitvijo sodišča, da klub razglasi za nelikvidnega, kar je bil povod za njegov konec. Corriere dello Sport poroča, da je sin lastnika kluba Maurizia Zamparinija Andrea Zamparini, ponudil 10.000 evrov za poravnavo dolgov, a je sodišče ocenilo, da ta znesek ni dovolj.

Palermo je pod različnimi imeni obstajal vse od leta 1900. Lansko sezono je končal na 3. mestu v Serii B in bi moral igrati dodatne kvalifikacije za uvrstitev v Serie A, a je zaradi malverzacije lastnika kluba kaznovan in prestavljen v Serio C.

Maurizio Zamparini je kaznovan zaradi pranja denarja direktno preko kluba, po katerem je klub prodal podjetju, katerega lastnik je on sam, nato pa ga je spet odkupil za minimalno vsoto.

Tudi tu še ni bilo konec. Palermo ni mogel zagotoviti, da ima dovolj denarja za tekmovanje v Serie C, zato je bil degradiran v četrti rang tekmovanja, v katerem je tudi končal svojo kariero. Člani tega kluba so bili v svojih karierah tudi Josip Iličić, Armin Bačinović in Aljaž Struna.