Ronaldo in Mendes sta donirala opremo bolnišnicam

Serie A 24. Mar 202017:21 > 17:24
Alessandro Sabattini/Getty Images

Nogometaš Juventusa Cristiano Ronaldo in njegov agent Jorge Mendes sta združila moči in donirala vredno opremo, ki bo pomagala pri reševanju življenj obolelim od Koronavirusa v portugalskih bolnišnicah.

Omenjeni dvojec bo doniral opremo za dva oddelka bolnice “Santa Maria” v Lizboni. Vsak oddelek bo dobil 10 postelj, respiratorje, monitor srca, črpalki za infuzijo ter injekcije, so uradno potrdili v izjavi za javnost omenjene bolnišnice.

Ob tem bosta Ronaldo in Mendes bolnišnici “Santo Antonio” v Portu donirala 15 postelj za intenzivno nego, respiratorje, monitorje in mnogo drugo opremo. Trije oddelki bodo nosili njuna imena.

Želimo se zahvaliti Ronaldu in Mendesu na samoiniciatici, ki je v tem trenutku potrebna v vsaki državi tega sveta” je dela Paulo Barbosa, predsednik Administrativnega oddelka večje od obeh omenjenih bolnic, „Santo Antonio“.

Na Portugalskem je zabeleženih 2.362 primerov obolelih od Koronavirusa, zaradi njegovih posledic je umrlo 289 ljudi, a je to še vedno mnogo manj od Italije in Španije, je pa tudi portugalski zdravstveni sistem pod vse večjim pritiskom. 165 ljudi zdravstvenih delavcev je pozitivnih na Covid-19.

Premije Portugalske Antonio Costa je dejal, da imajo državne bolnišnice 1.142 respiratorjev, privatne pa 250. Vlada te države je v izogib težavam v krizi kupila 500 respiratorjev in štiri milijone mask na Kitajskem.