Donnarumma je preteklost? Milan išče novega vratarja

Serie A 29. Apr 202022:55 > 22:58
Marco Luzzani, Getty Images

Zdi se, da se čas Gianluigija Donnarumme na San Siru izteka, čemur pričajo tudi nekatere poteze Milana, ki že išče novega vratarja.

Getty Images/Manuel Queimadelos Alonso

Povezano

Zdi se, da so vse vpletene strani bolj naklonjene prestopu, kot podaljšanju pogodbe. Gianluigi Donnarumma je bil že pred štirimi leti v podobnem položaju in po številnih špekulacijah pristal na podaljšanje pogodbe. Sedaj, ko je jasno, da ni veliko ostalo od projekta, ki naj bi nastal okoli njega, si želi prestopa v sredino, kjer se bo boril za trofeje. Snubcev mu ne manjka, v prvi vrsti se omenjajo Juventus, Real Madrid in PSG.

Na drugi strani se tudi v upravi Milana zavedajo, da je praktično edini igralec, na katerem i lahko dobro zaslužili. Da resno razmišljajo o njegovi prodaji, priča tudi okrepljeno zanimanje za 24-letnega vratarja Ajaxa Andreja Onano. Kamerunec je zanimiv številnim klubom v Evropi in tudi sam priznava, da je prišel čas za korak naprej.

“V Ajaxu sem preživel sijajnih pet let in zelo sem hvaležen klubu. Toda čutim, da je čas za naslednji korak,” je dejal Onana.

Milan ima v boju za njegov podpis glavne tekmece v Chelseaju, Tottenhamu, Borussii (D) in PSG-ju. Po nekaterih namigih bo potrebno za njegove usluge odšteti okoli 35 milijono evrov.