CR7 iz 11-metrovke rešil Juve

Serie A 11. Jul 202019:15 > 19:17
Getty Images

Josip Iličić in soigralci so bili v derbiju 32. kroga Serie A proti Juventusu na pragu velike zmage v Torinu, a je Cristiano Ronaldo ob koncu tekme izkoristil tudi drugo najstrožjo kazen in poskrbel za delitev točk (2:2). Sassuolo po preobrat premagal Lazio (1:2).

Juventus je prednost na vrhu lestvice povišal na osem točk pred Laziem, ki izgublja sapo v boju za naslov. Vse bližje Rimljanom je tudi Atalanta, ki ima samo še točko zaostanka.

V prvem polčasu so prevladovali gostje iz Bergama. Nase je opozoril tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, pod vodilni zadetek pa se je podpisal Duvan Zapata, ki je v 16. minuti zadel po podaji Alejandra Gomeza.

Domači so se izenačenja veselili v 55. minuti, ko je Cristiano Ronaldo prvič zadel iz najstrožje kazni. Portugalski zvezdnik je nato še dvakrat resno zapretil, a se je izkazal Pierlugii Gollini v vratih gostov. Gostje so tudi po izenačenju še naprej igrali napadalno, kar se jim je obrestovalo v 81. minuti, ko je iz roba kazenskega prostora močno streljal Ruslan Malinovsky.

Ko je že vse kazalo na veliko zmago Atalante sredi olimpijskega mesta, je Lucar Muriel igral z roko v kazenskem prostoru, Cristiano Ronaldo pa je še enkrat ohranil mirne živce in postavil končni izid.


Lazio izgublja bitko za naslov
Lazio
je po zaslugi zadetka Luisa Alberta v 33. minuti dobil prvi polčas, toda gostje se niso predali in v drugem polčasu prišli do četrte zaporedne zmage, s katero so se vključili v boj za Evropo. Sassuolo šest krogov pred koncem zaseda osmo mesto s 46 točkami, petimi manj od šestega Napolija. Preobrat gostov je v 52. minuti začel Giacomo Raspadori, dokončal pa ga je Francesco Caputo, ki jev polno meril v drugi minuti sodnikovega podaljška. Ekipa Simeoneja Inzaghija ostaja druga z 68 točkami.