Zdaj je tudi uradno. Lazio ima novega trenerja.

Nogomet 9. Jun 202115:32 > 22:01
Maurizio Sarri, sicer strasten kadilec, se vrača v nogomet. FOTO: Guliverimages.

Maurizio Sarri je tudi uradno postal trener Lazia. Novico so v Rimu potrdili na spletni strani. Z Rimljani je podpisal dveletno pogodbo, vredno tri milijone evrov na sezono.

Višina plače 62-letnega italijanskega trenerja bo, če Lazio popelje v Ligo prvakov, lahko tudi višja, in sicer štiri milijone evrov na leto.

Sarri je bil po odhodu iz Juventusa eno leto brezposeln. Pred Juventusom, s katerim je bil italijanski prvak, je Sarri delal tudi v Chelseaju, ki ga je popeljal do zmage v Ligi Europa leta 2019, in Napoliju, pri katerem se je med letoma 2015 in 2018 začel njegov trenerski vzpon. Pred tem je deloval v številnih, tudi nižjeligaških klubih.

Lazio je v prejšnji sezoni v italijanskem prvenstvu pristal na šestem mestu in ostal brez Lige prvakov v sezoni 2021/22. V njej je sicer v pretekli sezoni nastopal in se prebil do osmine finala.

Lazio je v prejšnji sezoni vodil Simone Inzaghi, ki je pred kratkim postal trener italijanskega prvaka, milanskega Interja, pri katerem bo po novem delal s Samirjem Handanovićem.