Milančani po osvojenem naslovu dobivajo novega lastnika

Nogomet 31. Maj 202216:36 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Novi italijanski nogometni prvak AC Milan prehaja v roke novih lastnikov. Klub iz Lombardije prevzema ameriško podjetje RedBird, vrednost posla, ki naj bi bil uradno potrjen v roku 24 ur, pa je ocenjena na 1,3 milijarde evrov.

Dogovor o prevzemu je podpisal Gery Cardinale, prvi mož in ustanovitelj RedBirda, danes poroča Gazzetta dello Sport in dodaja, da klub lastništvo menja že tretjič v zadnjih štirih letih. Že leta 2018 ga je namreč Silvio Berlusconi prodal kitajskemu milijarderju Li Yonghongu, po propadli kitajski investiciji pa ga je leta 2019 za vsega 90 milijonov evrov prevzel investicijski sklad Elliott.

Cilj sklada je bil sicer od samega začetka, da klub finančno stabilizira, pripelje do naslova prvaka in nato tudi proda. To mu je na koncu tudi uspelo, saj so Milančani letos prvič po sezoni 2010/11 razveselili državne lovorike.

Italijanski športni časnik ob tem še piše, da je vrednost posla ocenjena na kar 1,3 milijarde evrov, pri čemer bo Elliott zadržal 30 odstotkov delnic kluba. RedBird sicer ni bilo edino podjetje zainteresirano za nakup, saj je zanimanje zanj pokazal tudi bahrajnski Investcorp.

Kot še piše Gazzetta dello Sport, bo prva naloga novih ameriških lastnikov utrditi zdajšnjo garnituro v klubu, kar pomeni, da bodo direktorjema Paolu Maldiniju in Rickyju Massariju ponudili novo dolgoročno pogodbo. Poleg tega se spogledujejo tudi z izgradnjo novega stadiona, medtem ko jih investicije v obstoječi San Siro naj ne bi zanimale.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!