Mura napolnila blagajno, Tio Cipot v Spezio

Nogomet 17. Jan 202312:46
Tio Cipot. Foto: Aleš Fevžer

Mladi slovenski nogometaš Tio Cipot, ki je bil nazadnje član Mure, se tudi uradno seli na Apeninski polotok. Okrepil bo vrste italijanske Spezie.

Kot poroča italijanski strokovnjak za prestope Gianluca di Marzio, bo 15. ekipa italijanske serie A za mladega, 19-letnega vezista odštela 700 tisoč evrov odškodnine, nogometaš pa bo podpisal pogodbo za štiri leta in pol. Gre za rekordno prodajo ekipe iz Fazanerije. Prejšnji rekord je držal Tomi Horvat, ki je prejšnje poletje za 550 tisoč evrov prestopil v Sturm Graz.

O njegovem odhodu na Apeninski polotok se je govorilo že dlje časa. Zdaj je dokončno postal član Spezie, ki ima z 81 milijoni evrov četrto najnižjo tržno vrednost v elitni italijanski ligi.

Kljun v Lecce

V Italijo se k prvoligašu Lecceju, a za zdaj k njegovi mladi zasedbi, seli tudi 18-letni up sežanskega Tabora Tom Kljun. Tabor se je mladeniču zahvalil za njegov doprinos.

V elitni italijanski ligi so sicer že Samir Handanović pri Interju, Petar Stojanović in Lovro Štubljar pri Empoliju, Martin Turk pri Sampdorii ter Jaka Bijol in Sandi Lovrić pri Udineseju.

Komentari

Vaš komentar