Mura podira rekorde: Tio Cipot odhaja v eno najmočnejših lig

Pred vrati je nov velik prestop iz Prve lige Telemach. V skladu z uspešno prakso zadnjih let ga bodo znova izpeljali pri Muri, od katere se poslavlja Tio Cipot. 19-letnik bo v prihodnjem tednu prestopil v Serie A.

Eden izmed tistih mladih talentov, ki so v letošnji nogometni jeseni Prve lige Telemach najbolj opozorili nase, je Tio Cipot. Še ne 20-letni otrok Mure je na 18 tekmah prve lige dosegel dva zadetka in prispeval še dve podaji, predvsem pa navdušil s svojim tehničnim znanjem in mirnostjo v posesti žoge, kar je pri centralnih vezistih v njegovi starosti precejšnja redkost. Nič čudnega, da je pri vsega devetnajstih letih tudi že mladi slovenski reprezentant. 

Tio Cipot. Foto: Aleš Fevžer

Prestop je pred vrati

Čeprav je trener Damir Čontala še nedavno razmišljal o tem, da bi rad Cipota kot pomembnega člena svoje zasedbe zadržal v svojih vrstah, bo očitno mladi vezist že pozimi zapustil Muro. V klubu so namreč dobili ponudbo, ki je ne morejo zavrniti.

“Tio Cipot ima kvaliteto, ki je ne dobiš s treningi. Je naravni talent in čeprav ima 19 let, je v mladi reprezentanci med najboljšimi. Veliko se je govorilo o njegovem prestopu, bo pa več znanega v naslednjem tednu. Pogajanja so precej daleč. Če bo prestopil, bo prestopil v eno izmed najmočnejših petih lig, kar slovenskemu klubu že dolgo ni uspelo. To je nov dokaz tega, kako pri Muri vzgajamo mlade igralce in tako bomo delali tudi v prihodnosti,” v pogovoru za Sportklub možnost morebitne Cipotove selitve v tujino pokomentira športni direktor črno-belih Denis Rajbar.

Celoten pogovor z Denisom Rajbarjem o Murini jeseni in nadaljevanju sezone, boste lahko na Sportklubu prebrali v nedeljo.

Da bo prestop za Muro rekorden, ni nobenega dvoma. Odškodnina bo precej presegla rekord Tomija Horvata, ki se je poleti za približno 600.000 evrov preselil v graški Sturm, pot v tujino pa je zdaj tudi pred njegovim štiri leta mlajšim nekdanjim soigralcem.

“Gre za nogometno kvaliteto, ki jo redko vidimo. V kratkem bo prerasel okvirje slovenske lige. Seveda bi ga radi zadržali v Muri, ampak to na dolgi rok ni realna možnost. Bo pa zagotovo padel klubski rekord in s tem bomo še dodatno potrdili stabilnost kluba za naslednji dve leti,” še poudarja prvi kadrovnik murskosoboškega prvoligaša.

Denis Rajbar med januarskim pogovorom za Sportklub v turškem Beleku. Foto: Uroš Skaza

Avstrijci in Belgijci se bodo obrisali pod nosom

Kam torej odhaja Tio Cipot? Čeprav je zanj vladalo precej zanimanja iz Avstrije in si ga je od blizu ogledoval tudi belgijski Anderlecht, je na vidiku prestop v italijansko Serie A. Kolegi iz Ekipe SN so prepričani, da je se seli v Spezio, ki je trenutno na 17. mestu prvenstvene lestvice. Pogajanja so že v zelo resni fazi in po besedah športnega direktorja Mure bi lahko bil posel dokončan še pred novim letom.