Napoli se posmehuje svojemu najboljšemu strelcu, njegov agent grozi s tožbo

Nogomet 27. Sep 20237:50 0 komentarjev
Victor Osimhen
Victor Osimhen ostaja v Neaplju. Foto: xFotoagenziax

Victor Osimhen, ki je pri Napoliju pred tremi leti postal daleč najdražji nogometaš v zgodovini kluba, se je znašel v središču največjega športnega škandala v Italiji. Oseba, ki je v klubu sinjemodrih zadolžena za komuniciranje z javnostjo, je na družbenem omrežju TikTok objavila posmehljivo vsebino, ki se roga nigerijskemu napadalcu. Agent 24-letnika zdaj grozi s tožbo.

Aktualni prvak je na uradnem TikTok profilu objavil videoposnetek, kjer se Osimhenu posmehuje, ker ta moleduje za enajstmetrovko in še za zgrešen strel z enajstih metrov, ki mu je “uspela” v zadnjem krogu proti Bologni.

Po remiju brez zadetkov imajo tako aktualni prvaki iz petih tekem le 8 točk, sedem manj od vodilnega Interja. Da nekaj v ekipi ne deluje tako, kot bi moralo, je pokazala tudi reakcija Osimhena ob zaključku zadnje tekme, ko je Nigerijec pet minut pred koncem ob menjavi vpil na trenerja Rudyja Garcio.

Težava je v tem, da si oseba, zadolžena za TikTok, ni prvič privoščila Osimhena. Pred časom se je klub svojemu prvemu napadalcu posmehoval tudi zaradi pričeske in ga primerjala s kokosom.

Odločitev, da se javno posmehuješ nogometašu, za katerega si plačal 75 milijonov evrov in ti je na 107 tekmah dosegel 62 zadetkov ter še 15-krat podal, je (milo rečeno) zanimiva. Zgornji posnetek norčevanja iz Osimhena pri enajstmetrovki je sicer klub po hitrem postopku umaknil s TikToka, a bilo je prepozno. Številni so si ga shranili in ga vseeno delili.

Obeta se tožba

Na vse skupaj se je hitro odzval nogometašev agent Roberto Calenda: “Vsebina, objavljena na uradnem TikTok profilu Napolija, je nedopustna. Victorjev klub se je moji stranki večkrat posmehoval in niti to, da je videoposnetek kasneje izbrisan, ne zmanjšuje dejstva, da je bila oškodovana Victorjeva javna podoba. Ta zaradi obrekovanj in linča v medijih že tako ali tako trpi.”

Calenda je dodal, da njegova agencija razmišlja o naslednjih korakih, ki bi zaščitili nogometaša, vključno s tožbo proti klubu. Po družbenem omrežju X je včeraj zaokrožila cela serija objav, ki opozarjajo na to, da je oseba, zadolžena za objave na družbenih omrežjih Napolija, že zdavnaj izgubila kompas, saj zasmehuje tudi ostale člane sinjemodrega kolektiva:

Če se želi z zadnjo objavo italijanski prvak Osimhena odkrižati, nas to ne bi smelo pretirano čuditi. Napolijev kontroverzni predsednik Aurelio de Laurentis jedvakrat javno objavil, da bo Osimhenu podaljšal pogodbo in ga tako zaščitil pred odhodom v Savdsko Arabijo, a izvrstni napadalec tega do danes še ni storil.

Še več, državno tožilstvo v Rimu je – glej ga zlomka – ravno včeraj objavilo, da je de Laurentis pod preiskavo zaradi ponarejanja zneska ob rekordnem prestopu Osimhena iz Lilla pred tremi leti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!