Nova vrhunska predstava Horaka, Olimpija uspešna tudi pri podprvakih

Hokej 26. Sep 202322:33 > 22:35 0 komentarjev
Foto: HCB/Vanna Antonello

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 5. kroga lige ICEHL v gosteh premagali Bolzano z 1:0 (1:0, 0:0, 0:0).

Hokejisti SŽ Olimpije so na gostovanju pri finalistih iz prejšnje sezone, kjer so po slabem začetku sezone že po treh tekmah menjali trenerja, danes po borbeni predstavi iztržili tesno zmago.

Ljubljančani imajo zdaj po petih tekmah na računu dve zmagi ter po eno zmago po podaljšku, poraz po podaljšku in poraz, z devetimi točkami pa so na petem mestu.

Fantastični Horak

Zeleno-beli so na Južno Tirolsko prišli s popotnico domačega poraza proti Innsbrucku, ki je v soboto v Tivoliju zdržal nalete domače ekipe ob koncu in tesno zmagal. Danes je bila v prvi tretjini slika obrnjena. Bolzano – po štirih porazih je v nedeljo le dosegel prvo zmago proti Asiagu – je več napadal in bil na trenutke nevarnejši, a so imeli gostje v vratih Lukaša Horaka.

Foto: HCB/Vanna Antonello

Pripravili pa so si tudi nekaj zrelih priložnosti: ob prvi prednosti igralca več sta bila pred vrati nespretna Trevor Gooch in Maris Bičevskis, v 14. minuti pa so zmaji le povedli. Po podaji Marcela Mahkovca so domači na drugi vratnici pozabili na Nika Simšiča, ki je neoviran zadel za vodstvo. Sledila je še nevarna akcija Kristjana Čepona, v zadnjih minutah pa pritisk Bolzana in dobra predstava Horaka.

V drugi tretjini je bila igra dokaj enakovredna, a so bili domači, ko so prihajali pred vrata tekmecev, zelo nevarni. Predvsem Luca Frigo, ki je imel dve veliki priložnosti po protinapadih, a je obramba gostov zdržala.

Foto: HCB/Vanna Antonello

Po drugi strani pa gostje niso izkoristili še ene številčne prednosti, tik pred koncem tretjine pa se je povsem sam pred golom znašel Mahkovec, pa tudi ni znal povišati vodstva.

Zadnja tretjina je prinesla hud pritisk domačih in razmerje v strelih 20-7. A bi gostje lahko že pred zadnjimi minutami odločili tekmo, vendar ne Mahkovec v 48. ne Rok Kapel v 50. minuti, ko sta sama pridrsala pred Niklasa Svedberga, nista zadela.

Foto: HCB/Vanna Antonello

V zadnjih petih minutah so imeli Ljubljančani zaporedni izključitvi Kristjana Čepona, pri drugi so gostitelji iz vrat umaknili še Svedberga in igrali v razmerju 6-4. A niti to jim ni pomagalo, Horak je polovil vse, zbral 40 obramb in bil eden ključnih mož za nove tri točke.

V naslednjem krogu bodo Ljubljančani v petek gostili ekipo Vorarlberga.

Bolzano – SŽ Olimpija 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Dvorana Eiswelle, gledalcev 2000,

sodniki: Huber, Trilar (glavna), Miklič, Zgonc.

Strelec: 0:1 Simšič (Mahkovec, Kapel, 14.).

kazenske minute: Bolzano 4, SŽ Olimpija 6.