Po grozljivki v Milanu znanih več podrobnosti

Nogomet 28. Okt 20229:23 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

V četrtkovem napadu z nožem v nakupovalnem središču v Assagu na obrobju Milana je bila ubita ena oseba, štiri pa ranjene, med njimi tudi posojen nogometaš Arsenala Pablo Mari, so sporočile oblasti in mediji. Policija je napadalca, ki naj bi imel duševne težave, že aretirala.

46-letni moški je v četrtek s police v supermarketu Carrefour zagrabil nož in začel naključno napadati ljudi. “Mladi uslužbenec supermarketa je zaradi poškodb žal izgubil svoje življenje,” je povedal predsednik dežele Lombardija Attilio Fontana in kasneje na družbenih omrežjih zapisal, da ostali poškodovani niso v življenjski nevarnosti.

Fontana se je zahvalil zaposlenim, strankam in policiji, ki so posredovali, da bi ustavili napadalca, ter zdravstvenemu osebju, ki je pomagalo poškodovanim.

Foto: Guliverimage

Sprehajal se je s soprogo in sinom

Med ranjenimi je bil tudi Mari, španski branilec nogometnega kluba Monza, posojen iz Arsenala, ki se je v nakupovalnem središču sprehajal s soprogo in sinom. Po poročanju medijev jo je odnesel brez hujših poškodb, vendar je noč preživel v bolnišnici, je za italijanski dnevnik Gazzetta dello Sport dejal, da je on eden izmed srečnežev. “Danes sem imel srečo, zato ker sem na lastne oči videl, kako je oseba pred menoj umrla.” Čeprav Mari ni bil v napadu huje poškodovan, ga v petek čaka operacija poškodovanih mišic hrbta.

Izvršni direktor Monze Adriano Galliani pa je na Twitterju zapisal, da klub stoji ob strani Mariju in njegovi družini. “Želimo ti vse dobro, bori se še naprej, kot znaš. Si bojevnik in kmalu boš ozdravel,” je še dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!