Portugalčev podpis pod neslaven dosežek Rome

Nogomet 29. Sep 202311:39 0 komentarjev
Jose Mourinho
Foto: Profimedia

Nogometaši Rome so že na začetku sezone zapadli v hudo krizo. Rimljani so v šestem krogu italijanskega prvenstva klonili proti Genoi s kar 1:4 in vpisali še tretji poraz v sezoni.

Genoa se je v četrtek razveselila sploh prve zmage nad Romo po kar 18 medsebojni obračunih in zasedbo iz italijanske prestolnice pahnila v še globljo krizo. Rimljani se namreč po šestih prvenstvenih krogi z vsega petimi osvojenimi točkami nahajajo šele na 16. mestu, kar je za nameček njihov najslabši vstop v sezono po letu 1994, ko so se za zmago začele podeljevati tri točke.

Česa podobnega v svoji 23-letni karieri doslej še nikoli ni doživel niti njihov trener Jose Mourinho. Slavni Portugalec je pred četrtkovo tekmo najslabši začetek zabeležil na klopi Chelseaja v sezoni 2015/16, ko je z Londončani v šestih krogih osvojil sedem točk, zaradi slabih rezultatov tudi v nadaljevanju pa tri mesece pozneje ostal brez službe.

“Res je, da je to najslabši začetek sezone za Romo in zame kot trenerja, res pa je tudi, da Roma še nikoli v svoji zgodovini ni imela priložnosti igrati v evropskem finalu dve leti zapored,” je spomnil Mourinho, ki je letos Rimljane popeljal do finala v evropski ligi, leto poprej pa v konferenčni ligi.

Šestdesetletnik je sicer manj kot deset točk po šestih krogih osvojil le še na začetku svoje kariere, ko je s portugalskim Uniaom de Leirio v sezoni 2001/02 imel na računi devet točk. “To je ekipa, ki jo imamo. V dobrem in zlu. Moramo iti dalje, saj ni časa za pritoževanje,” je po neuspehu proti Genoi še pripomnil Mourinho.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!