Hajduk presegel magično številko 100.000

Nogomet 29. Sep 20238:40 1 komentar
hajduk
Foto: Profimedia

Splitski Hajduk je prvič v svoji klubski zgodovini presegel neverjetno številko 100.000 članov. Cilj kluba je, da ob 112-letnici obstoja leto 2023 sklene z vsaj 112 tisoč člani.

Hajduk se po številu članov uvršča v sam evropski vrh, poročajo hrvaški mediji. Na primer med nemškimi klubi, ki tako kot Splitčani uporabljajo članski model vodenja , le redkim vsako leto uspe preseči magično številko 100.000.

Trenutno je to uspelo le Bayernu iz Münchna, Borussii Dortmund, Kölnu in Eintrachtu iz Frankfurta ter Schalkeju in HSV, ki nastopata v drugi ligi. Letošnje članske akcije društva Naš Hajduk sicer potekajo pod sloganom “Nemogoče – to je naš cilj”. Isti slogan se je še v starih časih uporabljal na poljudskih tribunah, predvsem ob srečanjih Hajduka s favoriziranimi evropskimi velikani.

V Evropi je poleg omenjenih nemških klubov le malo nogometnih velikanov, ki uporabljajo članski model vodenja in se lahko pohvalijo z večjim članstvom od Hajduka. V to kategorijo sodijo Real Madrid, Barcelona, ​​​​Porto, Benfica in Sporting. Kot še dodajajo hrvaški mediji, naj bi se Hajduk po nekaterih podatkih uvrščal celo med 15 najbolj priljubljenih klubov na svetu s članskim modelom vodenja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje