Sežanci v 96. minuti s poljubom sreče do velike točke

Nogomet 13. Mar 202217:07 > 17:12 0 komentarjev
Tabor Sežana
Tabor Sežana

Nogometaši Aluminija so bili po veliki točki proti Mariboru pod vodstvom Roberta Pevnika v 27. krogu Prve lige Telemach še pred veliko zmago v Sežani, ki bi jih približal na vsega točko zaostanka za Taborom, a jih je v 96. minuti z veliko mero sreče ohladil Vid Koderman (1:1).

Tabor in Aluminij sta se srečala v obračunu s spodnjega dela lestvice. Za obema sta bila pozitivna izida, Tabor je v Ljubljani premagal Bravo, Aluminij pa je skoraj presenetil Maribor, na koncu pa proti vodilni ekipi osvojil točko. Če so Kidričani proti Mariboru brez polnega izkupička ostali po zaslugi gola Marcosa Tavaresa v 91. minuti, jih je tokrat zmage stal zadetek Vida Kodermana v 96. minuti. Predzadnjo in zadnjo ekipo lige tako še vedno ločijo štiri točke.

Kidričani, ki so pogrešali kaznovanega Johana Nkamo, so na Krasu hitro povedli, v 15. minuti je iz bližine zadel Klemen Bolha, ki je tako učinkovito končal lepo akcijo gostov, na koncu je z leve strani v sredino Bolhi podal Dino Špehar.

Na drugi strani so domačini nase opozorili v 17. minuti, toda Rodrigue Bongongui je bil pred vrati malce prepočasen za podajo Dina Stančiča z leve strani. Aluminij je znova malce ogrozil Jana Koprivca v 30. minuti, ko je s prostega strela z več kot 30 metrov streljal Martin Šroler, sežanski vratar pa je z nekaj težavami le zaščitil svojo mrežo.

Kosić z menjavama že v prvem polčasu

Nezadovoljen z dotedanjo predstavo svojih izbrancev je trener domačih Dušan Kosić že v 36. minuti posegel po dvojni menjavi. Čeprav so nato Sežanci odločneje šli po izenačenje, pa jim v tem delu igre nikakor ni uspelo resneje ogroziti Luke Janžekoviča.

V drugem polčasu je najprej od daleč pri domačih poskusil Mateo Monjac, na drugi strani pa je v 50. minuti Alen Korošec tik pred golovo črto izbil žogo in preprečil svoj avtogol. Monjac je v 56. minuti sprožil še z roba kazenskega prostora, toda bil malce premalo natančen.

Čeprav so se domači še naprej trudili priti do kakšnega obetavnega položaja za strel, pa so po drugi strani Kidričani skrbeli, da Kraševci niso pozabljali niti na svoje obrambne naloge.

Najprej vratnica, nato pa …

V 66. minuti je imel Marko Ristić priložnost za izenačujoči gol, a je iz bližine malce z leve strani žogo poslal mimo nasprotne vratnice. Na drugi strani je v 83. minuti Roko Prša prav tako zgrešil, a z roba kazenskega prostora. Štiri minute pozneje je Stančič pred vrati zgrešil žogo po podaji z desne strani, že v 94. minuti pa je Monjac z desne strani neoviran zadel oddaljeno vratnico.

Ko je že kazalo, da bo zmaga odšla z gosti, pa so domači v šesti minuti dodatka izenačili. Za strel se je odločil Vid Koderman od daleč, žoga pa je na poti proti mreži zadela Emirja Azemovića, spremenila smer in presenetila Janžekoviča.

Tabor bo v 28. krogu v soboto gostil Muro, Aluminij pa bo dan pozneje gostoval v Kopru.

Tabor Sežana – Aluminij 1:1 (0:1)

Stadion Rajka Štolfe, gledalcev 300, sodniki: Obrenović, Švarc, Mikača.

Strelca: 0:1 Bolha (15.), 1:1 Koderman (96.).

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Urh (od 36. Monjac), Nemanič, Salkić (od 66. Iscaye), Koderman, Mavretič (od 36. Korošec), Kryeziu (od 75. Doukoure Grobry), Ovsenek (od 66. Ndzengue), Stančič, Bongogui.
Aluminij: Janžekovič, Musa, Petek, Azemović, Pečnik, Šroler (od 88. Brest), Prša (od 88. Martić), Bolha, Marinšek (od 82. Plantak), Matjašič (od 59. Bizjak), Špehar (od 60. Kadrić).

Rumeni kartoni: Stančič, Bongongui, Nemanič, Ristić, Kryeziu; Pečnik, Musa, Marinšek, Bizjak, Prša.

Konec tekme!

96. minuta: GOOOOOOL! Izenačenje v zadnjih sekundah! Koderman je sprožil z razdalje, pri tem v glavo zadel enega od branilcev Aluminija, žoga pa je v visokem loku pristala v zgornjem kotu, Janžeković je bil nemočen. Aluminij bi se Taboru z zmago približal na točko, tako pa je ostal na minus 4.

94. minuta: Globoko v sodnikovem dodatku se je tresla vratnica gostov, a tekme še ni konec, sodnik je podaljšal za šest minut.

87. minuta: Po odličnem predložku z desne strani se je Stančić znašeč v izjemni priložnosti neposredno pred golom, a z nogo povsem zgrešil žogo.

66. minuta: Po dolgem predložku s prostega strela se je v najlepši priložnosti za domače znašel Ristić, a merič mimo vratnice.

50. minuta: Skoraj bi Tabor kar sam povišal vodstvo gostov, potem ko je po strelu Muse in obrambi Koprivca žoga zadela domačega branilca, a je uspel še pred črto preprečiti najhujše.

Priložnost Aluminija:

Začetek drugega polčasa.

Konec prvega polčasa: Rade Obrenović je pokazal kar šest rumenih kartonov, po tri na vsaki strani. Precej manj je bilo zrelih priložnosti za zadetek. Domači niso resneje zapretili.

21. minuta: Salkić je z desne strani poslal žogo v kazenski prostor, kjer potem ni bilo nevarnosti, a v kazenskem prostoru domačih je prišlo do prerivanja. Najbolj razgreta sta bila Stančič in Pečnik, oba sta porumenela.

Vroča kri:

15. minuta: GOOOL! Aluminij je v Sežani udaril prvi. Bolha je začel in končal akcijo za vodilni zadetek. Najprej je po levi strani potegnil v protinapad, zaposlil vtekajočega Špeharja, ki mu je vrnil uslugo in ga kakšnih pet metrov od gola našel povsem samega, od koder mu ni bilo težko zdeti.

Gol Aluminija za 0:1:

Začetni postavi:

Tabor: Koprivec, Ristić, Urh, Nemanić, Salkić, Koderman, Mavretič, Kryeziu, Ovsenek, Stančič, Bongongui.

Aluminij: Janžekovič, Musa, Petek, Azemović, Pečnik, Šroler, Prša, Bolha, Marinšek, Matjašič, Špehar.