Shujševalna kura brez primere: tekmo končal kar 6 kg lažji

Nogomet 31. Jan 202319:30
Hulk
Foto: Profimedia

Nekdanji brazilski reprezentant Hulk je šokiral tamkajšnjo javnost, ko je pokazal, koliko kilogramov je izgubil med igranjem ene same tekme.

Nekdanji napadalec in član Zenita ter Porta se je za Atletico Mineiro v nedeljo pomeril proti Tombenseonu, njegov klub pa je zmagal prav po njegovi zaslugi, potem ko je 36-letnik v 89. minuti zabil za 2:1, obenem pa prispeval še asistenco za prvi zadetek svoje ekipe.

A bolj kot zaradi sijajne statistike se je Brazilec v središču pozornosti znašel zaradi svoje telesne teže. Ko je namreč stopil na tehtnico pred tekmo, je ta pokazala 97,6 kilograma, vajo pa je nato nogometaš ponovil še po zadnjem pisku sodniške piščalke. Na presenečenje vseh se je števec ustavil pri 91,9 kilograma, kar pomeni, da je med dvobojem izgubil skoraj šest kilogramov.

Kot poroča Globo Esporte, gre razloge za tako drastično razliko v teži pripisati predvsem izjemno zahtevnim vremenskim pogojem. Tekma je bila namreč odigrana ob 11. uri dopoldne, živo srebro pa se je tedaj že povzpelo na 30 stopinj Celzija, zaradi česar se je Hulk močno znojil. Pri mediju so ob tem še dodali, da se nekdanjemu članu brazilske vrste, ki je znan po močnem znojenju, to ni primerilo prvič, saj je že pred časom eno od tekem sklenil šest kilogramov lažji.