Šimundži se trese stolček, Ludogorec izgubil s predzadnjim

Nogomet 5. Mar 202323:03
Foto: Guliverimages

Ante Šimundža na klopi Ludogorca preživlja težke dneve. Nekdanji državni prvak z Mariborom in Muro je v 22. krogu bolgarskega prvenstva s svojo ekipo izgubil proti predzadnji ekipi lige Pirinu iz Blagoevgrada (0:1) in ostaja ne drugem mestu državnega prvenstva.

Da njegova služba ni povsem varna, je bilo jasno že po izpadu proti Anderlechtu, ki je pred desetimi dnevi po enajstmetrovkah Ludogorec Anteja Šimundže izločil iz izločilnih bojev Lige Evropa. Porazu po enajstmetrovkah je sledil še domači remi proti Levskemu (0:0) in zaostanek za vodilnim CSKA-jem iz Sofije je narasel na štiri točke.

Senzacija malčka iz Blagoevgrada

Ludogorec je v zadnjih sezonah sicer vajen zgolj in samo na domače naslove, ki jih redno osvaja vse od leta 2012, ko je sploh prvič igral med bolgarsko elito. Nepotrpežljivi lastnik Kiril Domuschiev bo Šimundži le s težavo pogledal skozi prste po porazu v 22. krogu bolgarskega prvenstva, ko je orle iz Razgrada na domačem igrišču senzacionalno premagal skromni Pirin iz Blagoevgrada (0:1).

Gre za ekipo, ki je v prvo ligo prišla v lanski sezoni, zdaj pa Ludogorcu zadala verjetno najbolj boleč poraz sezone. Za zmago gostov je iz bele točke zadel napadalec Premislav Jordanov.

Zadetek za zmago Pirina

Komentari

Vaš komentar