Kritiki le dočakali svoj trenutek

SK Fight 10. Dec 202316:00 0 komentarjev
Ebanie Bridges
Ebanie Bridges s svojo seksi opravo na tehtanjih zaslovela po svetu. Foto: Profimedia

Japonka Mijo Jošido je na boksarskem spektaklu v San Franciscu v dvoboju za šampionski pas v bantamski kategoriji (IBF) šokirala branilko Ebanie Bridges, ki tako po marcu lani zapušča boksarski vrh.

Čeprav jo mnogi vidijo kot avstralsko barbiko, ki se razkazuje tako na tehtanjih kot tudi v privatnem življenju, plavolaska ne skriva, da ima tudi Onlyfans račun, je učiteljica matematike, ki govori tudi špansko in portugalsko, v preteklosti že vsem dokazala, da je odlična tudi v boksu. Nenazadnje do šampionskega pasu ni prišla z razkazovanjem v spodnjem perilu, pač pa z boksarskimi rokavicami v ringu.

V soboto v San Franciscu pa je kljub drugačnim pričakovanjem naletela na boljšo nasprotnico. Japonka Mijo Jošida je 37-letno Avstralko ugnala po soglasni sodniški odločitvi 99-91, 99-91 in 97-93 in se zasluženo razveselila največje zmage v karieri.

Čestitala Japonki

“Na tleh sem. To ni bil moj večer. Iskrene čestitke moji nasprotnici. Nocoj je bila boljša borka. Lepa in skromna, mati samohranilka. Videla sem, koliko ta zmaga pomeni njej in njeni hčerki. Pogled na njune solze sreče mi je ogrel srce. Poraz me ne bo definiral. Ne bom odnehala, vse je le učenje, vrnila se bom boljša in močnejša. Hvala vsem, ki me podpirate. Rada vas imam,” je na družbenem obrežju X zapisala razočarana Avstralka, ki je bil deležna tudi veliko negativnih komentarjev posameznikov, ki so komaj čakali, da ji spodleti.

Ebanie Bridges
Foto: Ebanie Bridges

Nanjo se je usul val kritik, mnogi jo tudi branijo

Ebanie Bridges bi se sicer morala udariti z Avril Mathie, a zaradi poškodbe manj kot dva tedna brez bortko vskočila trdoživa Japonka. “Veliko spoštovanje za Ebanie, ki je sprejela tako težkega nasprotnika v tako kratkem času. Je prava bojevnica,” je zapisal eden, drugi pa okrcal vse, ki so jo po porazu napadli s komentarji, da je barbika brez možganov.

Foto: Profimedia

“Drži, Ebanie je seksi, sponzorji jo imajo radi, a do pasu ni prišla z Onlyfans, ampak s pestmi. V preteklosti je premagala že nekaj zelo resnih bork in nikakor ni idiot. Govori tuje jezike, je učiteljica in igra klavir. Lepo tudi riše ter sponzorira druge športnice, ki to potrebujejo. Da je seksi, je le plus, vse skupaj je obrnila v svoj prid, kar ni nič narobe. To je njena osebna odločitev. Tega mi ne bi bilo treba pisati, Ebanie ne potrebuje moje pomoči, nikomur se ne rabi zagovarjati, a prav vsi bi morali prepoznati, da je velik ambasador za ženski boks,” je v monologu, ki ga je všečkala tudi Avstralka, zapisal račun 120 secondes.

Foto: Profimedia

Kljub velikemu razočaranju je iz srca čestitala Japonki, ki je Avstralko označila za veliko šampionko. “Zelo te spoštujem, hvala, ker si meni, neznani boksarski, dala priložnost, ponosna sem nate. Si dobra oseba z odličnim boksarskim znanjen. Prava šampionka,” je zapisala Jošida.

Japonka ima zdaj na svojem računu 17 zmag in štiri poraze, Ebanie je na desetem dvoboju zabeležila drugi poraz, prvega bo aprilu 2021.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!