Škotska nogometna sodnika razkrila istospolno usmerjenost

Nogomet 2. Jun 202220:49
Foto: Jamie Johnston

Škotska nogometna sodnika Craig Napier in Lloyd Wilson sta v želji po spremembi kulture v škotskem nogometu javno razkrila, da sta geja.

Sodnika sta prvi istospolno usmerjeni osebi v škotskem nogometu po Justinu Fashanu, ki je v začetku devetdesetih let razkril homoseksualnost, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Napier, ki je v minuli sezoni sodil na desetih škotskih prvoligaških tekmah, je o svoji spolni usmerjenosti spregovoril na Twitter profilu Škotske nogometne zveze. “Spremeniti moramo miselnost okoli nas, da bodo ljudje začutili, da so lahko v svoji koži takšni, kakršni so in da živijo srečno in udobno. To se mora prenesti tudi v nogomet,” je dejal.

Wilson, ki sodi v nižjih škotskih ligah, je o svoji spolni usmerjenosti govoril v YouTube posnetku na kanalu dobrodelne organizacije za duševno zdravje Back Onside.

Prejšnji mesec pa je Blackpoolov nogometaš Jake Daniels postal prvi profesionalni britanski igralec, ki je javno priznal istospolno usmerjenost po Fashanu, ki je to storil leta 1990.

Komentari

Vaš komentar