Skubic: Ko ti v glavi naredi ‘klik’, odločitev ni težka

Nogomet 9. Jun 202220:52 > 20:55 0 komentarjev
Getty Images

Nejc Skubic je v studiu Sportkluba pred tekmo slovenske reprezentance v Oslu še enkrat potrdil, da končuje svojo poklicno športno pot, tako v dresu reprezentance, kot tudi klubsko kariero.

Skubic kariero sklepa s 23 nastopi za državno izbrano vrsto, dosegel je en gol.

Največji pečat v klubskem nogometu je bočni igralec obrambe, ki je večinoma igral na desni strani, pustil v Turčiji. Za Konyaspor je v zadnjih šestih letih zbral 216 odigranih tekem, na katerih se je kar 17-krat vpisal med strelce, poleg tega pa je z “anatolskimi orli” leta 2017 osvojil tudi turški pokal.

“Za tako mladega igralca je to morda malce čudno, a ko ti v glavi naredi ‘klik’, da moraš eno poglavje v življenju zapreti, potem odločitve ni težko sprejeti. Več časa želim preživeti z družino, za to sem se odločil že septembra,” je v studiu pred tekmo z Norveško povedal 32-letni Skubic.

“Vedel sem, da je to moja zadnja sezona, zato sem miren. Od svojega 14. leta se z nogometom ukvarjam profesionalno. Ni enostavno. Podajam se v nove vode, a me tega ni strah. Zagotovo mi bo nekaj časa težko, a sem prepričan, da sem se prav odločil,” je za Sportklub povedal nekdanji član Domžal.