Slavonski športni ponos Hrvatom ni prinesel sreče (VIDEO)

Nogomet 12. Okt 202322:49 1 komentar

Hrvaška nogometna reprezentanca se je v šestem krogu kvalifikacij za nastop na evropskem pomerila s Turčijo. Igralci selektorja Zlatka Dalića so prvič zaigrali na novem stadionu Opus Areni v Osijeku, ki so ga dokončali letošnjega julija.

Premierni nastop hrvaške reprezentance na najsodobnejšem nogometnem objektu na Hrvaškem je požel ogromno zanimanja. Vseh 13.000 vstopnic je pošlo v pičlih osmih minutah, po pisanju hrvaških medijev pa bi jih lahko prodali še trikrat toliko.

Kot je poročala hrvaška nacionalna televizija, so si tekmo na novem slavonskem športnem ponosu prišli ogledati navijači s celotne države, pa tudi iz Bosne in Hercegovine, Nemčije, Avstrije, Švice in celo Kanade.

Opus Areno v Osijeku so začeli graditi leta 2017, njeno izgradnjo, ki je stala okoli 65 milijonov evrov, pa so financirali s pomočjo nogometnega kluba Osijek, madžarskega industrijske konglomerata Opus Global in z nepovratnimi sredstvi madžarske vlade. Stadion uradno sprejme 13.005 gledalcev.

Četrtkov dvoboj na Opus Areni s Turčijo je bil bo tudi obračun za prvo mesto v skupini D, v kateri sta imeli obe reprezentanci po 10 točk, a je imela Hrvaška odigrano tekmo manj. Z zadetkom Barisa Yilmaza v prvem polčasu so se zmage veselili gosti, ki so sosedom za nameček prizadejali sploh prvi domači poraz v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo po kar 36 tekmah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje