Slovenci v drugem polčasu zmleli Črno goro (VIDEO)

Nogomet 20. Sep 202221:34 1 komentar
Photo/Slavomir Kubes
Photo/Slavomir Kubes

Slovenska futsal reprezentanca je z zmago proti Črni gori (3:1) začela boje v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2024. Slovenija je bila v mariborski dvorani Tabor precej boljši tekmec in goste odpravila s silovitim naletom v drugem polčasu.

Slovenija se v osrednjem delu kvalifikacij za SP 2024 meri v skupini 5, kjer je poleg Črne gore še Kazahstan. V naslednji krog neposredno potuje zmagovalec vsake od 12 skupin in štirje najboljši drugouvrščeni, preostalih osem čakajo še dodatne kvalifikacije.

Slovenci so tekmo odprli sanjsko in mrežo zatresli po vsega 86 sekundah igre. Po levi je prodrl Nejc Hozjan in močno podal na drugo vratnico, kjer je pritekel Igor Osredkar in poskrbel za zgodnje vodstvo. Čeprav se je iniciativa Slovenije nadaljevala, so pred polčasom udarili Črnogorci. Z velike oddaljenosti je tudi z nekaj sreče zadel Aleksandar Obradović.

Silovit nalet Slovenije obrodil sadove

V drugem polčasu smo gledali enostranski promet proti gostujočim vratom. V osmi minuti nadaljevanja je prečko po krasni akciji s prefinjenim strelom zadel Teo Turk. Nato je le nekaj sekund pozneje s silovitim udarcem vratnico stresel Klemen Duščak.

Črna gora ni zdržala izjemnega pritiska, ki ga je z napadi vrstila Slovenija. Le minuto pozneje se je njihova mreža vendarle zatresla, ko je bil po čudoviti ekipni akciji natančen Žiga Čeh. Slabih devet minut pred koncem je po napaki gostov na 3:1 povišal Denis Totošković. Tekma je bila odločena.

Vrhunci tekme Slovenija – Črna gora

Kljub temu, da zaradi poškodb selektor ni mogel računati na Tilna Gajserja in Marka Mohoriča, je Slovenija na šesti medsebojni tekmi četrtič premagala Črno goro, ob tem ima proti njej še dva neodločena izida.

Glavni del kvalifikacij se bo končal v letu 2023, in sicer bo Slovenija 3. marca gostovala v Črni gori, 8. marca pa bo gostila Kazahstan.

V elitnem delu kvalifikacij bo igralo 20 reprezentanc, ki jih bo žreb 5. julija 2023 razdelil v pet skupin. Pet zmagovalcev skupin bo neposredno potovalo na svetovno prvenstvo. Štiri najboljše drugouvrščene ekipe iz petih skupin pa se bodo med seboj merile še za dve prosti mesti.

Gostitelj SP 2024 ni še znan. Na zadnjem svetovnem prvenstvu lani v Litvi je naslov svetovnega prvaka osvojila Portugalska.

Kvalifikacije za SP 2024:

Slovenija – Črna gora 3:1 (1:1)
Osredkar 2., 1Obradović 17., Čeh 30.; Totošković 32.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje