Slovenci si želijo nasprotnike jeziti tudi v Nemčiji (VIDEO)

Nogomet 27. Mar 20245:00 0 komentarjev
Šeško, Šporar
Foto: Uroš Skaza

Slovenci so bili po zmagi proti Portugalski v sedmih nebesih. Ker je šlo za zadnji obračun pred junijsko norijo, ko bo na sporedu evropsko prvenstvo, kjer bo po 24 letih znova sodelovala tudi Slovenija, so slovenskim nogometašem misli že ušle na poletno akcijo.

“Daleč je še evropsko prvenstvo, a če bomo tako zgledali, zagotovo ne bomo nikomur lahko proti nam igrati,” je po zmagi proti Portugalski z 2:0 dejal Andraž Šporar, ki je sinoči sicer dvoboj začel v prvi enajsterici, a ga zapustil še ob izidu 0:0. Prav njemu se je ponudila največja priložnost v prvem polčasu, ki sicer ni ponudil strela v okvir vrat. Član Panathinaikosa je bil že mimo vratarja Dioga Coste, a iz težkega položaja in ob pritisku gostujočega branilca ni prišel do pravega strela.

Obračun mu je sporočil, kako pomembno je, da na igrišču kažejo složen obraz. “Da dobivamo tudi druge žoge in smo čvrsti v duelih. Vedeli smo, da imajo ogromno kvalitete, navsezadnje tudi enega najboljših igralcev vseh časov. Tako kot smo zgledali, smo se tudi dogovorili. Veliko smo tekli za žogo, a se je odpiralo dovolj prostora za protinapade. Na koncu bi lahko bilo tudi 3:0, kar bi bilo že res neverjetno,” je bil s predstavo kakopak navdušen 30-letni napadalec.

Cristiano Ronaldo tokrat ni imel svojega dne. Nekoliko pa se mu vendarle poznajo tudi že leta. Ko je 39-letni član Al Nasra v drugem polčasu ušel Jaki Bijoli, ki je po veliki napaki izgubil žogo, bi se lahko kapetan Portugalske pognal tudi sam proti vratom Jan Oblaka, a te hitrosti preprosto nima več v nogah.

Cristiano Ronaldo
Ronaldo in Bijol. Foto: Uroš Skaza

Šporar je bil sicer na prenovljeni zelenici stadiona Stožice še posebej motiviran, a ne zaradi Ronalda, temve nekaterih nekdanjih soigralcev še iz časov, ko je nosil dres portugalskega velikana, je priznal.

“V tej ekipi imam prijatelje iz Sportinga, kjer smo skupaj igrali in sem bil zato dodatno motiviran, iskreno povedano. Škoda, ker nisem dal gola, a to nima nikakršnega pomena. Na koncu, ko pogledaš, bilo je 2:0, vrhunska tekma z naše strani, lahko bi rekli brez napake.”

Dober znak, če bodo odvihrali tudi Angleži

Izjemno je bil vesel gola Adama Gnezde Čerina, ki je po lepi ekipni akciji načel mrežo sedme ekipe s Fifine lestvice: “Bi si želel in mu privščil, da se večkrat tako zgodi. Da bi dal več golov, ker res igra vrhunsko. Gol je bil še pika na i. Še ena predstava več na izredno visoki ravni.”

Po zmagi so Slovenci ostali brez sicer tradicionalnih izmenjav dresov. Tudi Ronaldova sedmica se je tako vrnila na Portugalsko, a se Šporar s tem ne obremenjuje. Nasprotno, želi si, da bi se jim podobno zgodilo tudi 25. junija v Kölnu, ko bo Slovencem naproti stala Anglija, še ena nogometna velesila.

“Če bodo jezno odvihrali notri, kot posledica, ker smo jih premagali, ne bo nikakršne težave,” se je nasmehnil Šporar in po velikem skalpu optimistično dodal: “Prepričan sem, da lahko zberemo dovolj točk in se uvrstimo iz skupine. A to je še daleč, predvsem si želim, da bomo vsi igralci, ki se bomo udeležili Eura, zdravi in brez poškodb.”

Slovenija se bo na EP 2024 v skupinskem delu pomerila z Dansko, Srbijo in Anglijo. Iz vsake od šestih skupin napredujeta dve najboljši reprezentanci in štiri najboljše tretjeuvrščene.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!