So ga sodniki polomili? Počasni posnetek kaže … (VIDEO)

Nogomet 27. Nov 202310:09 1 komentar

Na derbiju 3. kroga Prve Lige Telemach na Fazaneriji med Muro in Mariborom smo videli zadetek že v 18. minuti. Za goste iz Ljudskega vrta je zadel Marko Kolar, a je glavni sodnik Martin Matoša zadetek po posredovanju VAR razveljavil.

Mariborčani so na Fazaneriji že slavili zadetek. Po strelu El Arbija Soudanija, ko mu je veselje z izjemno obrambo preprečil Klemen Mihelaka, je odbitek prišel do Marka Kolarja, ki je naprej zadel vratnico, v drugem poskusu pa žogo vendarle spravil za hrbet čuvaja mreže črno-belih.

Vijolični so še slavili zadetek, ko se se je začelo v VOR sobi pregledovati duel na začetku napadalne akcije gostov. Arnel Jakupović je povsem zgrešil žogo in kresnil po goleni Muraša Žigo Kousa, sodniki pa so po pregledu posnetkov razveljavili zadetkov Štajercev.

“To mi vse pove”

“Mislil sem, da je gol razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Razmišljal sem o prepovedanemu položaju Kolarja po ubranjeni žogi vratarja. Zato nismo razumeli, zakaj bi sodnik to preverjal na posnetku. Stvar je takšna, da Žigo Kousa in Amadeja Marošo zelo dobro poznam. Če se Žiga Kous po duelu ni takoj vstal in odreagiral, mi to pove vse,” je po tekmi dejal razočarani trener Maribora Ante Šimundža, ki je prepričan, da je bilo vse skupaj premalo za prekršek.

Sodniško odločitev na Fazaneriji bo nocoj v oddaji Pod prečko komentiral tudi nekdanji najboljši slovenski sodnik Damir Skomina, a večjih dilem, vsaj tako se zdi na prvi pogled, ni.

Vrhunci tekme med Muro in Mariborom:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje