Solze sreče avstralskih nogometašev, na ulicah nočno rajanje

Katar 2022 30. Nov 202222:00
Avstralci so eno najlepših presenečenj turnirja. Foto: Guliverimage

Nogometaši Avstralije so se z dvema minimalnima zmagama uvrstili v izločilne boje svetovnega prvenstva v Katarju. Na zelenici v Katarju so Avstralci končali v solzah sreče, na ulicah v deželi tam spodaj pa je potekalo pravo rajanje, saj so sredi noči navijači slavili prvo napredovanje v izločilne boje po letu 2006.

Socceroos so z golom Mathewa Leckieja premagali Dansko z 1:0, Avstralci pa so si zagotovili drugo mesto v skupini D.

Avstraliji je pred turnirjem le malokdo napovedal uvrstitev v izločilne boje, saj so se znašli v skupini skupaj s svetovnimi prvaki Francozi in Danci, ki so se uvrstili v polfinale Eura 2020.

Toda Avstralija je bila tista, ki je presenetila praktično vse, zbrala šest točk in si prvič po letu 2006 zagotovila nastop v osmini finala svetovnega prvenstva, kar ji je uspelo drugič v zgodovini.

Neverjetna podpora navijačev

Morda je Avstralijo k nepričakovanemu preboju spodbudila velika podpora, ki so je bili deležni v Katarju in doma v deželi tam spodaj.

Tisti, ki so gledali tekme doma, so morali tekme svoje reprezentance spremljati v zgodnjih jutranjih urah.

Vendar to ni prav nič omajalo njihovega razpoloženja in navijači so se zabavali, kot da ni jutrišnjega dne, v Melbournu pa so ob 3.51 po lokalnem času prižigali tudi bakle.

Avstralce sedaj čaka obračun z zmagovalci skupine C, trener Graham Arnold pa je svojim igralcem sporočil, naj jih kljub čudovitemu dosežku ne odnese.

“Nobenega praznovanja,” je dejal selektor Avstralije po tekmi.

Foto: Profimedia

“Kot sem rekel fantom po odlični zmagi proti Tuniziji – nobenih praznovanj, nobenih čustev, spanja, nobenih družbenih omrežij!”

Arnold na srečo navijačem ni (pre)povedal ničesar, ki so si na avstralskih ulicah dali duška.

Komentari

Vaš komentar