Spodrsljaj Hajduka, Mlakarjev “dvojček” premalo

Nogomet 7. Apr 202321:13 0 komentarjev
Jan Mlakar je v tej sezoni za Hajduk dosegel že osem prvenstvenih zadetkov. Foto: Guliverimage

Potem ko je zagrebški Dinamo padel v hudo krizo, je pri splitskem Hajduku vzklilo upanje, da modre ujamejo, a Dalmatincem je v 28. krogu hrvaškega prvenstva spodletelo. Doma so le remizirali z Istro (2:2).

Potem ko je Istra nekaj tednov nazaj nazaj šokirala vodilni Dinamo, je v 28. krogu 1. HNL ponagajala še splitskemu velikanu.

Začelo se je sicer po pričakovanju. Hajduk je že v 2. minuti v vodstvo popeljal slovenski napadalec Jan Mlakar, nato pa je Istra v razmaku dveh minut šokirala Poljud. V 19. minuti je izenačil Luka Hujber, dve minuti kasneje pa je za vodstvo Istre poskrbel Monsef Bakrar.

Hajduk na odmor vseeno ni odšel z zaostankom, svoj drugi zadetek na tekmi je dosegel Mlakar ter, kot se je na koncu izkazalo, postavil končni izid (2:2).

Splitčani so na začetku drugega polčasa ostali brez še pordečelega branilca Tonija Borevkovića, nato pa so jim v 56. minuti po posredovanju VAR še razveljavili zadetek. V prepovedanem položaju je bil Yassine Benrahou.

Hajduk ima po osvojeni točki šest točk zaostanka za Dinamom, ki bo v soboto z novim trenerjem Igorjem Bišćanom gostoval pri sosedni Lokomotivi. V primeru zmage bi se zaostanek Dalmatincev povišal na velikih devet točk.

Lestvica hrvaške lige:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!