Spregovoril je Lionel Messi. “To je to. Konec je!”

Nogomet 30. Jan 202319:34 4 komentarji
Lionel Messi je spregovoril prvič po osvojitvi naslova svetovnega prvaka. FOTO: Guliverimages.

Lionel Messi je v prvem intervjuju po osvojiti naslova svetovnega prvaka v pogovoru za argentinski radio Urbana Playa spregovoril o dogajanju v Katarju, kjer je končno prišel do tako želene najpomembnejše lovorike z Argentino, in razkril marsikaj zanimivega.

Lionel Messi, ki je Argentino popeljal do prvega naslova svetovnega prvaka po dolgih 36 letih čakanja, je pojasnil tudi, kaj je mislil z besedami “to je to” in z gesto, ki jo je takoj po zmagi v velikem finalu proti Franciji namenil ženi Antoneli Roccuzzo.

“Zakaj sem ji to rekel? Zato, ker je bilo vsega konec. Konec je bilo dolgega čakanja in trpljenja. Bili so časi, ko sem v reprezentanci močno trpel. Doživel sem veliko razočaranj, izgubljal v finalih …,” je razložil.

“Bil sem na udaru kritikov, z vseh strani. Moja družina je trpela še bolj kot jaz. Z zmago v finalu svetovnega prvenstva sem sklenil krog. Južnoameriški pokal, svetovno prvenstvo … To je to. Konec je! Ostalo ni nič več,” je še povedal strelec 98 golov za Argentino, ki zelo redko nastopa v javnosti, a je v tokratnem prvem intervjuju po nastopu na mundialu spregovoril še o marsičem. Tudi o gesti, ki jo je namenil selektorju Nizozemske Louisu van Gaalu v četrtfinalu, o Diegu Maradoni, o rekordno všečkani fotografiji na Instagramu in še marsičem.

FOTO: AP Photo/Manu Fernandez via Guliver

O čem vse je še govoril Lionel Messi:

O naslovu prvaka:
“18. decembra se je v mojem življenju spremenilo vse. To, o čemer sem sanjal vso kariero, vse življenje, se mi je uresničilo. Še vedno postanem zelo čustven, ko na družabnih omrežjih naletim na kakšnega od posnetkov po tem, ko smo postali svetovni prvaki.”

O poljubu lovorike za naslov svetovnega prvaka:
“Rekla mi je ‘Pridi, zagrabi me, zdaj se me končno lahko dotikaš’. To sem enostavno moral narediti. Pokal me je klical.”

O Diegu Maradoni:

“Mislim, da je, tako kot še drugi, ki me imajo radi in jih ni več med nami, zelo ponosen name in na Argentino. Tudi z njegovo pomočjo nam je uspelo. Če bi bil še živ, bi bil on tisti, ki bi mi podelil lovoriko. To bi bilo res lepo.”

O nastopih Argentine na svetovnem prvenstvu:
“Sijajni smo bili. Na vseh tekmah smo bili boljši od nasprotnika. Vedno smo vedeli, kaj moramo proti kateremu nasprotniku početi. Naša trenerska ekipa je opravila sijajno delo.”

Gesta, ki jo je po golu namenil Louisu van Gaalu. FOTO: Guliverimages.

O gesti, ki jo je namenil Louisu van Gaalu:
“Zgodilo se je instinktno. Nekateri soigralci so mi povedali, kaj je govoril Van Gaal pred tekmo. Ni mi všeč, kako sem se obnašal. Na to sliko nisem ponosen, a zgodilo se je, kar se je. Bilo je veliko živčnosti. Zgodilo se je v trenutku.”

O izbruhu jeze proti Woutu Weghorstu:
“Ni mi všeč, kar sem naredil. To so trenutki živčnosti, v katerih se vse zgodi zelo hitro … Na teh posnetkih si nisem všeč.”

O najtežji tekmi na svetovnem prvenstvu v Katarju:
“Najtežje je bilo proti Mehiki, na tekmi po porazu proti Savdski Arabiji v prvem krogu skupinskega dela.”

O odločilni enajstmetrovki Gonzala Montiela:
“Preden je streljal, sem molil k bogu, ki je bil vseskozi ob meni in mi celotno kariero stoji ob strani. Prosil sem ga, naj Montiel zabije gol in konča trpljenje, ki je trajalo res dolgo.”

O fotografiji na Instagramu, ki je prejela rekordnih 56 milijonov všečkov:
“To ni bil moj cilj. Enostavno so si ljudje očitno res želeli, da bi postal svetovni prvak. Sem pa to fotografijo res objavil sam. Jaz sem tisti, ki upravlja moj račun. Nihče drug ne objavlja.”

O sporočilih, ki jih je po zmagi v finalu dobil:

“Moj WhatsApp je eksplodiral. Začel sem odgovarjati svojim družinskim članom in prijateljem, a je bilo sporočil toliko, da sem jim odgovarjal več dni. Na Instagramu sem prejel več kot milijon sporočil, zato so mi blokirali račun.”

O čestitkah številnih znanih in uspešnih ljudi:
“Zelo sem vesel in počaščen. To, da so mi čestitali tako pomembni in uspešni ljudje, predvsem športniki, je nekaj veličastnega. Ko tvoje delo prepoznajo najboljši športniki na svetu in si vzamejo trenutek svojega dragocenega časa, da ti čestitajo, si lahko zelo ponosen.”

O bogu:

“Bog je tisti, ki mi je omogočil vse, kar mi je v zadnjem času uspelo. Najprej južnoameriški pokal, zdaj še naslov svetovnega prvaka. Zahvaljujem se mu vsak dan. Več mi ne bi mogel dati.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje