Za Messijev bišt pripravljen odšteti milijonski znesek

Katar 2022 24. Dec 202217:51 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Pravnik iz Omana je pripravljen odšteti milijon evrov za prosojno tradicionalno arabsko ogrinjalo, bišt, v katerem je najboljši nogometaš minulega svetovnega nogometnega prvenstva Lionel Messi dvignil pokal za končno zmago, poroča španski časnik Marca.

“Prijatelj Messi, čestitam za zmago. Ponujam ti milijon evrov za tvoj bišt,” je zapisal Ahmed Al Barvani na svojem Twitter profilu.

Kot je poudaril odvetnik v pogovoru za omanski medij The National, si bišt, ki ga sicer nosijo le kraljeve osebe, dostojanstveniki ali se uporablja ob svečanih priložnostih, zasluži posebno mesto v zgodovini arabskega sveta.

“Razstavil bi ga rad, saj ta bišt predstavlja trenutek ponosa. Pomaga nam lahko obuditi spomin na tisti izjemen trenutek ob dvigu pokala za svetovnega prvaka, ali pa nas opomni, da je z voljo mogoče doseči marsikaj,” je dejal Al Barvani, ki si je finale SP ogledal v živo na stadionu v Katarju.

Argentina je v finalu premagala Francijo po streljanju enajstmetrovk in tretjič postala svetovna prvakinja. Lionel Messi je v svojo zbirko lovorik dodal še zadnjo od velikih, ki mu je manjkala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!