Srbi zagrozili, da bodo zapustili Euro (VIDEO)

Euro2024 20. Jun 20246:01 9 komentarjev

"Kaznujte Hrvate in Albance" pred tekmo s Slovenijo Uefo opozarjajo v Srbski nogometni zvezi in grozijo celo s predčasnim odhodom z evropskega prvenstva.

Sredino spektakularno tekmo med Albanijo in Hrvaško, ki se je presenetljivo končala z neodločenim rezultatom (2:2), so med drugim zaznamovali neprimerni navijaški vzkliki, namenjeni Srbiji. ”Ubij, ubij Srbe,” je bilo v 59. minuti tekme mogoče slišati s tribun privržencev obeh omenjenih reprezentanc. Odgovor je sledil še pred nočjo.

Srbska nogometna zveza je pozvala Evropsko nogometno zvezo (Uefa), naj obe reprezentanci ostro kaznuje. Še več, generalni sekretar FSS je apel podkrepil z grožnjo, da bo srbska reprezentanca v skrajnem primeru predčasno odstopila od tekmovanja. “Kar se je zgodilo, je škandalozno. Zahtevamo najstrožjo kazen,” je v pogovoru za RTS dejal generalni sekretar zveze Jovan Šurbatović in nadaljeval: “Ne želimo sodelovati v tem. Če jih Uefa ne bo kaznovala, bomo razmislili, kako naprej.”

Spomnimo, Srbi so na tem prvenstvu že dosegli kazen za akreditiranega albanskega medijskega predstavnika, ki je proti srbskim navijačem z rokama imitiral dvoglavega orla, obenem pa so bili zaradi spornih transparentov in vzklikov svojih navijačev kaznovani (14.500 evrov denarne kazni) tudi sami. Šurbatović je to označil za ”dejanja posameznikov”.

Srbsko reprezentanco po porazu z Anglijo sicer danes v Münchnu čaka težko pričakovani obračun s Slovenijo (15.00, prenos na SK1), ki ga bo zaznamovala tudi izjemna navijaška kulisa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje