Štajerski derbi po okusu gledalcev, ne pa tudi nogometašev

Nogomet 9. Mar 202421:36 0 komentarjev
Ante Šimundža. FOTO: Uroš Skaza.

Po remiju na štajerskem derbiju, ki se je v Celju končal z remijem 1:1, sta pred novinarje stopila trener Maribora Ante Šimundža in strelec edinega gola za goste Sven Šoštarič Karić.

“Kaj naj rečem? Dobra tekma za gledalce, malo manj pa za nas. Mislim, da smo odigrali solidno. Smo pa puščali preveč prostora nasprotniku. Predvsem v protinapadih in pol protinapadih. Na srečo nismo bili kaznovani. Izenačen rezultat je pošten. Gremo dalje,” je povedal Sven Šoštarič Karić, ki je v 84. minuti po strelu z glavo postavil končni izid.

“Sven je zelo dobro opisal dogajanje na igrišču. Tekma je bila gor-dol. Predvsem v prvem polčasu, v drugem malo manj. Tega si nismo želeli iz preprostega razloga, ker smo bili v fazi obrambe preveč pasivni. Še posebej na krilnih položajih. Nismo zapirali linij, kar pomeni, da so lahko Celjani delali višek igralcev. Res je, da smo mi imeli v prvem polčasu boljše, bolj izrazite priložnosti. Dve res sijajni obrambi nasprotnikovega vratarja. Najvišji nivo, kar je možno. Nekako mi v igri nismo bili všeč. Je pa pomembno, da smo v drugem polčasu nekatere stvari popravili. Imeli smo tudi težavo s poškodbo Blaža Vrhovca, tako da je potem vskočil Alen Dizdarević in odigral na solidni ravni. Malo ga je na koncu zmanjkalo, ampak pomembno je, da je odgovoril, kot si želimo. V drugem polčasu smo hitro prejeli zadetek, a potem hvala bogu ustvarjali, si želeli in prišli do zadetka,” pa je bil v prvem komentarju tekme, v kateri so Celjani od 49. minute vodili z 1:0, izčrpen trener Maribora Ante Šimundža.

FOTO: Uroš Skaza.

O čem je po tekmi še govoril Ante Šimudža:

O težavah s krilnimi nogometaši:
“Prehitro so izpadali iz igre. V fazi obrambe. Prevelika razdalja je bila med njimi štirimi in zadnjimi šestimi igralci, tako da je Celje to s pridom izkoriščalo. Dobro smo jih analizirali, ampak naše postavitve niso bile takšne, kot smo si želeli. V drugem polčasu je bilo glede tega boljše. Celjani niso imeli toliko prostora, zato smo bili mogoče boljši v igri kot v prvem polčasu.”

O tem, ali je točka proti vodilni ekipi uspeh:

“Mi smo si želeli treh točk. Prišli smo po zmago. Toda, ko pogledam končni rezultat, mislim, da je realen.”

O akciji Alena Dizdarevića ob koncu tekme:
“Fanta je malo zmanjkalo. Je mlad nogometaš, za njim je prvi nastop v tej sezoni. Odigral je 65 minut. To je njegova odločitev, ki jo mora sprejeti. Mora biti čim boljši.”

Josip Iličić je tokrat nosil kapetanski trak. FOTO: Uroš Skaza.

O odsotnosti Ažbeta Juga:
“Nisem dobil občutka, da bi se ekipa ob njegovi odsotnosti v obrambi obnašala drugače. Predvsem zato, ker si zaupamo. Menno Bergsen je drugi vratar. Mislim, da je danes svoje delo opravil solidno. Za njim je dobra tekma. V stvareh, ki si jih želimo, je na pravi ravni. Je pa dejstvo, da je Jug vseeno prvi vratar, zato bomo veseli, ko se bo vrnil.”

O tem, ali vratarju Maribora zameri prejeti zadetek:
“Nisem si še pogledal posnetka. Ni se videlo. Zelo daleč je bilo. Zlagal bi, če bi rekel, da sem videl, kaj se je zgodilo. Bomo videli po analizi.”

O tem, ali so se Celjani ustavili pri vodstvu:
“Mislim, da smo predvsem mi začeli igrati bolje. Pretok žoge je bil hitrejši. V prvem polčasu je bila žoga počasnejša, zato si ni smo mogli ustvariti prostora. Za razliko od Celja, ki je imelo v prvem polčasu precej hitrejši pretok žoge. V drugem polčasu smo to spremenili. Avtomatsko nam je bilo lažje.”

O tem, ali je zmago Mariboru preprečil Matjaž Rozman:
“Če bi v prvem polčasu dve žogi končali v mreži, vprašanje, kako bi se tekma odvila. Ampak dejstvo je, da je branil vrhunsko.”

Karić: Nismo se prišli pokazati, da smo lepi

“Tekma je bila za nas slabša predvsem iz taktičnega vidika. Bili smo premalo agresivni v prvem polčasu. Razdalje med linijami so bile prevelike. Predvsem, ko smo bili stisnjeni v naš kazenski prostor. Nasprotnik je dobival druge žoge. Bili smo pod pritiskom. Na srečo tam nismo prejeli gola. Moramo stati bolje kot ekipa. Kot celota. Da bo nasprotniku še težje prihajati do priložnosti in zabiti gol,” je Sven Šoštarič Karić pojasnil uvodni komentar, ki ga je podal o dogajanju na igrišču.

FOTO: Uroš Skaza.

“Mi smo prišli v Celje po zmago. Nismo se prišli pokazati, da smo lepi, dobri, ampak smo prišli po zmago. Žal nam to ni uspelo, a tudi s točko smo zadovoljni,” je še povedal 26-letni branilec, ki je z drugim prvenstvenim golom sezone Maribor rešil pred porazom.

“Zadel sem, a sploh nisem vedel, da je žoga v mreži. Nasprotnik me je potisnil od zadaj, zato sem bolj kot to, ali sem dosegel gol, pazil na to, kako bom pristal,” je povedal Karić, ki je v polno meril po podaji Josipa Iličića.

Zadetka s tekme Celje : Maribor 1:1:

Aljoša Matko 1:0:

Sven Šoštarič Karić:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!