Pred vrati velika sprememba za Primoža Rogliča

Kolesarstvo 8. Mar 202420:29 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Primož Roglič bo že kmalu videti precej drugače. Gre za posledico prevzema večinskega deleža v moštvu Bora - Hansgrohe s strani podjetja Red Bull. Prav tako je slovenski kolesarski na svoj letošnji koledar dodal dve novi dirki, ki sta na sporedu aprila.

V začetku leta 2024 je svet kolesarstva zatresla vest, da je Red Bull odkupil 51-odstotni delež profesionalne ekipe Ralpha Denka, ki se je le nekaj mesecev prej za sodelovanje dogovorilo s slovenskim zvezdnikom Primožem Rogličem.

Januarja je prevzem večinskega deleža potrdila tudi avstrijska agencija za varstvo konkurence. Vse ovire za dokončanje posla so bile tako odpravljene. Kljub temu je Bora – hansgrohe sezono začela v svoji tradicionalni zeleni opravi, a naj bi še letos doživela preobrazbo.

Po poročanju Cyclingnews in La Gazzette dello Sport bo slovita pločevinka energijske pijače na drese moštva prišla za dirko po Franciji.

Ne le na majice, Red Bull bo vstopil tudi v ime ekipe. Po pravilih Mednarodne kolesarske zveze (UCI) so v imenu dovoljeni največ trije pokrovitelji. Trenutno sta v novonastalem nemško-avstrijskem moštvu dva, Bora in Hansgrohe.

Povsem mogoče je torej, da se bo ekipa Primoža Rogliča od julija naprej imenovala Red Bull Bora – Hansgrohe, oziroma nekaj podobnega. Dvojec Bora – Hansgrohe ima sicer z moštvom pogodbo za glavnega pokrovitelja vse do konca sezone 2027, zato zagotovo ostaja v imenu.

Roglič obogatil svoj koledar

34-letni Kisovčan je medtem na svoj letošnji koledar nastopov dodal dva nova. Načrtuje odhod na dve ardenski klasiki. Izpustil bo Amstel Gold Race, nato pa naj bi bil 17. aprila na startu valonske puščice in 21. aprila še dirke Liège-Bastogne-Liège.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!