Stališče Leipziga glede Šeška je jasno

Bundesliga 10. Maj 202416:00 0 komentarjev
Benjamin Šeško
Foto: Ulrik Pedersen/DeFodi Images

Trener nemškega prvoligaša RB Leipzig Marco Rose si na vsak način želi, da bi napadalca Nizozemec Xavi Simons in Slovenec Benjamin Šeško vsaj še eno leto vztrajala v klubu. V zadnjih dneh se namreč vrstijo namigi o njunem odhodu.

“Veliko je špekulacij. A delamo na tem, da ostaneta. Imam veliko zaupanje v vodstvo kluba in vse tiste, ki so vpleteni v različne pogovore,” je v petek dejal Rose.

Pred tedni se je Šeška povezovalo z Arsenalom, ta teden je o zanimanju Milana pisala Gazzetta dello Sport. Namigov in ugibanj je še bistveno več.

Vsekakor Šeško pravico do odhoda ima, saj ima v pogodbi klavzulo, ki ob plačilu 50 milijonov evrov dovoljuje menjavo kluba. Leipzig bi s tem sicer tudi dobro zaslužil, saj je 20-letni slovenski nogometaš pred letom dni prišel v klub iz Salzburga za 24 milijonov.

Želijo si ju zadržati

A Rose si na vsak način želi, da napadalni dvojec ostane v ekipi. Težje je s Simonsom, ki ga je klubu posodil Paris St. Germain, a drži tudi, da je zanimanje za Nizozemca manjše kot za Šeška, ki je v zadnjih tednih v izjemni strelski formi.

“Mislim, da se tukaj počuti dobro. Pri njem vidim tri ali štiri klube, ki pridejo v poštev, a mislim, da tudi sam ve, da je bilo zadnje leto tukaj zanj zelo koristno. Morda bo uvidel, da bi mu dobro delo vsaj še eno leto v Leipzigu,” je še dejal 47-letni trener.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!