Tako se je od Ljudskega vrta poslovil Marcos Tavares

Nogomet 15. Maj 20229:38 > 11:10 2 komentarja
FOTO: Guliverimages.

Marcos Tavares je na včerajšnji tekmi proti Aluminiju še zadnjič zaigral na Ljudskem vrtu, ki je bil poln emocij in dobre volje. Za to so poskrbele tudi nove tri točke v boju za državni naslov. Mariborčani pa so zagotovili, da si bo priljubljeni Brazilec 14. maj 2022 zapomnil za celo življenje.

Marcos Tavares bo za vedno ostal ljubljenec mariborskih navijačev. Rekorder po številu nastopov, številu golov. Na 592 nastopih v vijoličasti majici je dosegel 212 zadetkov. Ne le, da je legenda Maribora, je tudi legenda slovenskega nogometa. S 159 goli je prvi strelec v zgodovini slovenske nogometne lige.

Ljudski vrt ga ne bo pozabil in prav to se je dalo čutiti na včerajšnji zadnji tekmi Marcosa Tavaresa na mariborski zelenici. 14 let je minilo kot bi mignil, uspehov pa je brazilski Mariborčan nanizal ogromno. Poslavlja se s tremi pokalnimi lovorikami, tremi nazivi najboljšega strelca slovenskega prvenstva, ne le to, kot najboljši strelec v zgodovini tekmovanja. Vse to pa lahko začini še z devetim naslovom državnega prvaka. O tem bo odločal zadnji krog tekmovanja.

Zaigral je tudi v elitni Ligi prvakov. V evropskih tekmovanjih je skupno zabil kar 31 zadetkov.

Pestro in čustveno je bilo že pred včerajšnjim obračunom proti Aluminiju, prav tako pa tudi po njem.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Z očetom.
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

O zadnjem nastopu Tavaresa na zelenici Ljudskega vrta se bo zagotovo govorilo še dolgo. Za to so poskrbeli predvsem navijači Maribora s huronskim vzdušjem ob prihodu 38-letnika v igro v 85. minuti tekme. Da je bil večer popoln, je pet minut kasneje vstopil še njegov 17-letni sin.

Vstop Tavaresa:

Vstop Tavaresa Jr.:

“Težko opišem, kaj vse sem čutil danes. Čustva so mešana. Po eni strani sem vesel, po drugi pa žalosten, saj sem zaprl eno poglavje v mojem življenju. Zelo sem vesel, da sem izpolnil sanje in zaigral s sinom. Pred 20 leti, ko sem spoznal svojo ženo, sem ji rekel, da želim imeti otroka, ki mu bom dal ime Marcos. Da ga bova morala hitro spočeti, saj želim zaigrati z njim. Počakal sem 20 let in zdaj te sanje uresničil,” je po tekmi povedal čustveni Marcos Tavares.

Pogovor z Marcosom Tavaresom po zadnji tekmi na Ljudskem vrtu:

A sezona še ni končana

Vsaj delno pa bo moral v naslednjem tednu pozabiti na včerajšnji večer. Sezona namreč še ni končana, Maribor pa je še vedno v boju za prvenstveno lovoriko. Pred zadnjim krogom ima točko prednosti pred Koprčani, ki pa imajo odigrano tekmo manj. Jutri jih čaka domači obračun z Radomljani.

Vse pa se bo odločalo v zadnjem, 34. krogu državnega prvenstva. Koprčani gostujejo v Ljubljani pri Bravu, Mariborčani pa v Murski Soboti pri aktualnem prvaku Muri. Prihodnji vikend bo tako imel Tavares z Mariborom priložnost, da se še devetič veseli naslova slovenskega državnega prvaka. Takrat se bo njegova igralska kariera dokončno zaključila. Na kakšen način?

Foto: Jure Banfi

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje