Takojšnje ljubljansko opravičilo po katastrofi v Celju

Nogomet 16. Maj 202120:22 > 20:481 komentar
Goran Stanković na prvih desetih prvenstvenih tekmah v vlogi trenerja Olimpije ni doživel niti enega poraza, na zadnjih petih pa kar tri.

Trener Olimpije se je na novinarski konferenci po hudem porazu v Celju z 0:4, tretjem na zadnjih petih prvenstvenih tekmah, najprej opravičil navijačem. O tem, ali bi lahko dva kroga pred koncem prvenstvene sezone, v zaključek katere po novem vstopa z zaostankom za Mariborom, izgubil službo, ne razmišlja.

O tekmi:

“To je boleč poraz. Opravičujem se navijačem in celemu ustroju kluba. Presekal nas je prvi gol. Nismo dobro stali v obrambi, nismo dobro prehajali v napad. Če bi igrali še eno tekmo, verjetno ne bi dosegli gola. Bili smo brez ideje.”

O nihanju forme:

“Pripravljamo se na vsako tekmo in analiziramo vsako tekmo. Ne vem, v čem je razlog, da smo bili proti Domžalam dobri, danes pa tako slabi. Možno, da je kriv ritem, lahko da gre za psihološko oviro. Fantje in trenerji se zavedamo, da je to hud poraz, a so tudi taki porazi sestavni del športa. Prišel je v nepravem trenutku. Zdaj nismo več odvisni od sebe.”

O slabi formi Olimpije:

“Strinjam se, da je naša forma zaskrbljujoča. Noben poraz ne pride v pravem trenutku, tudi ta seveda ni. Treba bo analizirati stvari in najti rešitve.”

#related-news_1

O strahu, da bi izgubil službo:

“Če bi razmišljal o tem, potem bi delal na kratki rok. Dajem vse od sebe.”

O morebitnih pogovorih z vodstvom kluba:

“Nič ni drugače, kot je bilo. Normalno komuniciramo.”

O Celju:

“Niso nas presenetili. Vedeli smo, kako bodo igrali. Presekal nas je prvi zadetek. Kljub zaostanku smo verjeli, a ni šlo. Pripravili smo se tako, kot se pripravimo na vsako tekmo.”

O Mariboru:

“Z Mariborčani se ne obremenjujem. Verjamem, da je tako tudi z mojimi nogometaši in obrabno. V tem trenutku peljemo vsak svojo zgodbo.

Celjani so po dveh remijih in porazu v četrti prvenstveni tekmi proti Olimpiji v tej sezoni Ljubljančane povozili. Kako bo v skorajšnjem finalu pokala?

O zamerah na račun nogometašev:

“Ne bom rekel, da ni bilo želje, a smo zamujali v duelih, v tranziciji nismo bili dovolj zbrani. Fantje dajejo vse od sebe, ampak delajo napake. Napake so sestavni del športa. S tem je treba živeti.”

O veri v svoje nogometaše:

“Verjamem v njih. Od prvega dne, odkar sem prišel v Olimpijo.”

O nevsakdanji dvojni menjavi ob koncu tekme:

“V igro sem poslal dva mlada igralca, da nabirajo minute. Žan Baskera ima 18 let.”

O poškodbi Vujadina Savića:

“Začutil je bolečino v mišici. Ko je odšel z igrišča, smo morali zamenjati sistem in se prilagoditi situaciji.”

O finalu pokala proti Celju:

“Ta tekma je za nas sigurno veliko opozorilo. Vsak poraz je boleč. S Celjani se bomo še enkrat pomerili v finalu pokala. Pripravili se bomo, da bi bili veliko boljši.”

Komentari

Vaš komentar