Kapetan Olimpije: Sramota, ki si je ne bi smeli privoščiti

Prva liga 16. Maj 202120:47
Ljubljančani so v Celju doživeli najvišji poraz v tej sezoni.

Timi Max Elšnik je, kot se za kapetana spodobi, po porazu z 0:4 v Celju, kjer je Olimpija dva kroga pred koncem prvenstva doživela najhujši poraz sezone in zdrsnila z vrha lestvice, prišel pred novinarje in se posul s pepelom.

O tekmi:

“To je sramota. Danes si več, kot smo dobili, nismo zaslužili. Zdaj moramo v zadnjih dveh tekmah osvojiti šest točk.

O obupanosti med tekmo:

“Ko smo zaostajali z 0:2, so se Celjani zaprli. Poskušali smo kaj narediti, a nam ni šlo. Pripravili smo si nekaj strelov, ampak nihče ni resneje ogrozil nasprotnikovih vrat. Danes enostavno nismo bili pravi. Preveč nas je bilo, ki smo imeli slab dan. Tega si v borbi za naslov ne bi smeli privoščiti. Nismo imeli energije.

O tem, da se je Olimpija v lovu na naslov spet spotaknila ob Celje:

“Nič še ni odločenega. Čakata nas še dve tekmi. Res je, v Celju smo lani izgubili naslov, a tokrat prvenstva še ni konec. Čim prej moramo pozabiti na ta poraz in se v zadnjih dveh tekmah prikazati v boljši luči. Iz zadnjih dveh tekem moramo iztržiti maksimum.”

O tem, da je Maribor s sobotno zmago pritisnil na Olimpijo:

“Ne bi rekel, da nam je bilo zaradi tega kaj težje. Mislili smo le na svojo tekmo. O nasprotnikih ne razmišljamo. To, da je Maribor dan prej zmagal, na nas ni vplivalo.”

O nihanju v formi:

“Če bi vedel, zakaj do tega prihaja, se nam to ne bi dogajalo. Ne samo nam, podobni spodrsljaji se skozi sezono dogajajo tudi Muri in Mariboru. Težko je ugotoviti, zakaj. Je kriv urnik ali kaj drugega? To je čudna, dolga sezona. Ne smemo si dopustiti, da na koncu vse uničimo. Moramo dati glave skupaj in verjeti, da situacijo lahko obrnemo.

#related-news_1

O besedah, ki jih je soigralcem namenil po tekmi:

“Nismo se prav veliko pogovarjali. Vsi se zavedamo, kaj smo zapravili. Vsak od nas ni bil tak, kot bi moral biti. Nismo pa kazali s prstom drug na drugega. Imamo vroče glave, zato je najbolje, da se pogovorimo jutri in skupaj analiziramo zadeve. Treba je stremeti k istemu cilju.”

O igri Celja:

“Definitivno si je Celje zaslužilo zmago. Nasprotnik je bil danes enostavno boljši od nas. Celjani so izkoristili priložnosti in bili precej bolj živahni. Ne bi rekel, da so si Celjani bolj želeli, je pa res, da so bili vedno korak pred nami. Bilo nam je težko. Zasluženo so zmagali. Bili so dominantni.”

Komentari

Vaš komentar