Tevez za novo službo potreboval le dobra dva tedna

Nogomet 22. Jun 20228:25 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Nekdanji napadalec Juventusa, Manchester Uniteda in Manchester Cityja Carlos Tevez je postal novi trener argentinskega nogometnega velikana Rosaria. Kot so danes sporočili iz kluba, je 38-letni nekdanji argentinski reprezentant le dva tedna po igralski upokojitvi našel prvo trenersko službo.

38-letni Carlos Tevez se je od igranja nogometa poslovil 4. junija letos, ko je končal svojo pot pri Boci Juniors. V igralski karieri je za Corinthians, West Ham United, Manchester United, Manchester City, Juventus, Shangai Shenua in v treh obdobjih za Boco Juniors zbral kar 748 nastopov, v katerih je dosegel 309 golov. Za člansko reprezentanco Argentine pa je nastopil 82-krat.

Zdaj je podpisal enoletno pogodbo kot novi trener Rosaria Central, kluba iz mesta, od koder prihaja tudi Lionel Messi, a zanj ni nikoli zaigral.

“Tole je zame nekaj novega. Znašel sem se na drugi strani in resnici na ljubo sem presenečen, koliko se od mene pričakuje. A sem miren, saj trdo delamo. Svoj prvi izziv sem sprejel kot trener Rosaria zaradi tukajšnjih ljudi. Imel se veliko ponudb, a sem se odločil za ta klub, saj verjamem, da ob pravih potezah lahko spišemo zgodovino in poskrbimo za veliko hrupa,” je dejal ob predstavitvi.

Prvo priložnost za vodenje nove ekipe bo imel Tevez verjetno že 24. junija, ko Rosario čaka domača tekma z Gimnasio La Plato v argentinskem prvenstvu. “Imam super referenco, kakšen je bil Antonio Conte pri Juventusu. Bil je eden tistih, ki so me kot igralca naučili največ. Trudil se bom, da bo moja ekipa igrala vsaj pol tako kot njegove,” je še razkril svojega idola.