Torcida napadla policijo, dva navijača ustreljena

Nogomet 22. Maj 20229:20 > 14:26
Delite:
Foto: Twitter/Dalmatinski portal

Hrvaški mediji poročajo o hudem navijaškem izgredu, ki je sledil po derbiju med Hajdukom in Dinamom. Na avtocesti A1 v bližini počivališča Desinec pri Jastrebarskem so se navijači Hajduka spopadli s policijo, ki jih je spremljala ob vrnitvi iz Zagreba, policija pa je na napad odgovorila s strelnim orožjem, pri čemer sta bila dva navijača ranjena. Skupila jo je tudi policija, deset policistov je moralo poiskati zdravniško pomoč.

Policija je v smeri Splita spremljala okrog 1600 navijačev Hajduka, ki so se z avtobusi, kombiji in osebnimi vozili pripeljali v Zagreb. Na avtocesti pa so se navijači nekaj po 21.30 brez razloga ustavili in blokirali promet v smeri Karlovca.

Na policijske pozive, naj nadaljujejo z vožnjo, pa so navijači odgovorili z nasiljem ter napadli policijsko spremstvo. Po izjavah očividcev so bili številni navijači na incident pripravljeni, saj so se policije lotili s palicami, dimnimi bombami in drugimi sredstvi za povzročanje poškodb.

Nad policiste več kot 100 navijačev

Policiste je napadlo več kot sto navijačev, poročajo hrvaški mediji, zato so bili možje v modrem prisiljeni uporabiti celo strelno orožje, da so vzpostavili nadzor nad dogodkom, ki je trajal skoraj dve uri, promet pa je bil preusmerjen na regionalne ceste.

Še vedno poteka policijska preiskava in identifikacija osumljencev. Na srečo nihče od poškodovanih ni v smrtni nevarnosti, avtocesta v smeri Splita pa je bila zaprta tudi v nedeljo v jutranjih urah.

Dinamo je v derbiju slavil s 3:1 in le potrdil že osvojeni naslov prvaka pred drugouvrščenim Hajdukom.

Izgredi tudi na grškem pokalu

O navijaških izgredih po Hrvaški poročajo tudi v Grčiji. Na finalu tamkajšnjega nogometnega pokala med atenskim Panathinaikosom in Paokom iz Soluna je tik pred tekmo na stadionu prišlo do množičnega spopada navijačev obeh moštev, masivne uporabe pirotehnike in napada na policijo.

Policija je za umiritev grških huliganov uporabila solzivec, tekma se je začela s 40 minutami zamude, nogometaši in trenerji obeh moštev pa so tožili zaradi oteženega dihanja.

Komentari

Vaš komentar