Trener Maribora: Vsak dan spoznam, da nič ne vem

Nogomet 14. Okt 202213:27 0 komentarjev
FOTO: Jure Banfi

"Debri je vedno tekma za sebe. Lestvica ne šteje, tudi forma ne. Te tekme so nekaj posebnega in zgodi se lahko karkoli," pred sobotnim obračunom v Stožicah razmišlja trener Maribor Damir Krznar, ki bo zaradi kazni obračun z Olimpijo spremljal s tribune.

Po Olimpiji so dan kasneje pred medije stopili tudi predstavniki Maribora. Na vprašanja novinarjev sta odgovarjala trener Damir Krznar in eden od nosilcev vijolične zasedbe Jan Repas.

“Tako za nami kot za Olimpijo sta čudni tekmi. Veliko smo delali na tem, da fante umirimo, da se jim vrnemo fokus in se osredotočimo na pomembno tekmo, ki je pred nami,” je po čustveni tekmi v Ljudskem vrtu, ki jo je Maribor izgubil proti Kopru povedal trener Damir Krznar.

O priznanem zadetku Kopra

Na vprašanje, kaj po nekaj prespanih nočeh in tudi obrazložitvi Darka Čeferina v oddaji Pod prečko, meni o priznanem zadetku Žana Benedičiča. Hrvaški strokovnjak je nasmejal: “Vsak dan spoznam, da nič ne vem. Vse to je siva cona, sam pa ne vem, kaj to pomeni. Sodnikom prepuščam odločitve, a vedno bodo nekateri zadovoljni in drugi ne.”

Zadetek Žana Benedičiča:

Maribor vedno igra na zmago

Pred derbijem v Stožicah ima Olimpija kar 13 točk prednosti pred Štajerci. V primeru poraza Maribora bi ta prednost narasla na skoraj kar 16 točk, a v vijoličastem taboru o tem ne razmišljajo – že dvoboj proti večnemu tekmecu je dovolj velik razlog, da jih zanimajo le tri točke.

“Cilj Maribora je zmaga na vsaki tekmi. Gre za derbi dveh najboljših ekip. To je vse, kar nas zanima. Pogled na lestvico bi nas lahko le motil, imel bi kontra učinek, zato je v naših mislih le Olimpija,” poudarja Krznar.

Fokus na svoji ekipi

Olimpija v tej sezoni veliko menja taktiko, ne le pred tekmami, trener zmajev Albert Riera veliko menja taktiko tudi med samim obračunom. Tega se Krznar zaveda, a ga to ne skrbi, bolj kot z Olimpijo so se ukvarjali z Mariborom. “Fokus je predvsem na nas, na naših dobrih stvareh in odpravljanju napak, nismo se ukvarjali s specifičnosti Olimpije. Menim, da so kakršnakoli presenečenja na derbiji zelo težka, težko je kogarkoli presenetiti,” je prepričan Krznar.

Hrvat na klopi Maribora je potrdil, da se v kader vrača branilec Max Watson, na vprašanje, kdo bo branil proti Olimpiji, ni želel odgovoriti. Ima pa na voljo tri – Ažbeta Juga, Menna Bergsna in Marka Zalokarja. Manjka le pordečeli Samo Pridgar.

Iličić še ni nared

Pričakovano Maribor na derbiju proti Olimpiji še ne bo mogel računati na Josipa Iličića, manjkala pa bosta tudi kapetan Martin Milec, ki bi lahko priložnost dobil na naslednjih tekmah, in Srb Vladan Vidaković, ki si je poškodoval mišico.

Foto: Jure Banfi

Želijo obrniti rezultatsko krivuljo

Mariborčani so na zadnjem derbiju pretekle sezone vendarle premagali Olimpijo, a zmaji so jim v tej sezoni, ko je na klopi Maribora še sedel Radovan Karanović, hitro vrnili in utišali Ljudski vrt (0:2). Še bolj bode v oči uspešnost vijoličnih v Ljubljani. Na zadnjih petih tekmah je Olimpija na večnih derbijih kar štirikrat zmagala in enkrat remizirala.

“Vemo, da na zadnjih derbijih nismo bili kdo ve kako uspešni, sploh ne v Ljubljani. A to rezultatsko krivuljo bomo želeli obrniti. Vemo, kje smo, vemo, da je zaostanek velik, zato bomo naredili vse, da tekmo dobimo. Prvenstvo je dolgo. Vsaka ekipa ima vzpone in padce. Upam, da je bila naš padec tekma proti Kopru. Z novim trenerjem smo začeli novo zgodbo, mislim, da smo na dobri poti, a štejejo točko, gremo tekmo po tekmo,” pa je pred derbijem povedal še Jan Repas, ki je v tej sezoni dosegel že štiri zadetke.

Obračun v Stožicah med Olimpijo in Mariborom bo v soboto ob 20.15.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!