Trener Olimpije: Tokrat bi si zaslužili vsaj neodločen izid

Evropa 16. Avg 20237:59 1 komentar
Joao Henriques; FOTO: Guliverimage

Nogometaši Olimpije so po porazu v Carigradu (0:1) proti Galatasarayu končali misijo "liga prvakov" in se usmerjajo na naslednje evropske izzive. Po tekmi ob Bosporju je trenerja zmajev Joãa Henriquesa očitno še zmeraj pekel visok poraz v Ljubljani.

Galatasaray pričakovano napreduje s skupnim izidom 4:0, turškega predstavnika v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov čaka Molde, Ljubljančani pa se bodo za preboj v skupinski del lige Evropa pomerili proti boljšemu iz obračuna med Qarabagom in HJK Helsinki.

Kljub visoki zmagi carigrajskega velikana in dejstvu, da lige prvakov v sezoni 2023/2024 v Stožicah pač ne bomo gledali, se je Henriquesa lotevalo obžalovanje in občutek, da bi lahko iztržili kaj več: “Za nami sta dve tekmi, ki sta pokazali, da je nasprotnik razliko delal v zaključevanju akcij in individualni kakovosti. Moji fantje so odigrali dve izvrstni tekmi ter potrdili, da sodijo v kvalifikacije za ligo prvakov. Z vsem dolžnim spoštovanjem do domačina, a z nekaj sreče bi morali doseči vsaj en zadetek in ne izgubili srečanja. Olimpija je zelo dobra ekipa, ki raste in se gre borit za skupinski del evropske lige.”

“Transfermarkt pove vse”

“Zavedali smo se kakovosti nasprotnika in da bomo morali povezati dve tekmi kariere, če želimo imeti vsaj kanček možnosti za napredovanje. Pogledali smo si napake s prve tekme in skušali zmagati, kar nam si der ni uspelo, a smo se vsaj kaj naučili, tako da v nadaljevanje sezone nosimo pomembne izkušnje,” je o povratni tkemi trenerja na novinarski konferenci dopolnil njegov rojak, bočni branilec zmajev, David Sualehe.

Prav veliko obžalovanja pred potjo nazaj domov ni kazal mladi vezist Svit Sešlar. Dejal je, da je “Gala” pričakovano dalje: “Na igrišču so pokazali, da so zares močna ekipa, kar sporoča že njihova vrednost sodeč po spletni strani Transfermarkt. Skupaj so vredni kar 200 milijonov evrov.

“Dali smo svoj maksimum, tekma se je odigrala pred zares lepo kuliso 40.000 navijačev. To so sanje vsakega igralca in nekaterim izmed nas so se s to tekmo uresničile, tako da moramo iz te izkušnje vseeno izvleči nekaj pozitivnega” je med drugim dodal 21-letni nogometaš državnih prvakov.

Olimpijo ta konec tedna čaka prvenstvena tekma z Aluminijem v Kidričevem, naslednja evropska preizkušnja pa prihodnji četrtek v Stožicah proti Qarabagu ali Helsinkom. Za nasprotnika bodo zeleno-beli izvedeli jutri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje