Trener Osijeka napovedal odhod svojega varovanca v Olimpijo

Nogomet 29. Jun 20228:45 > 11:36
Delite:
Foto: Guliverimages

Kadrovske suše pri Olimpiji bi lahko bilo kmalu konec. Kar je pred dnevi v pogovoru za Sportklub zagotovil trener Robert Prosinečki, se bo uresničilo kmalu - zmaji bodo pozdravili novo okrepitev. In morda ne le eno, vsekakor pa se obeta nov posel na relaciji Osijek - Ljubljana.

Nobena skrivnost ni, da je trenutno najbolj deficitarna pozicija v ljubljanski Olimpiji položaj levega bočnega branilca. Marijan Čabraja je zaključil svojo posojo in se vrnil v Dinamo, Michael Pavlović je odšel v Koper, Erik Gliha pa je tako ali tako zgolj in samo še na plačilnem seznamu zeleno-belih. Tako je edina izbira Prosinečkega na tej poziciji Aljaž Krefl, ki pa bo kmalu dobil brazilsko konkurenco.

Ob iskanju novincev so se zmaji znova obrnili h klubu, iz katerega v zadnjem obdobju pripeljejo največ novih nogometašev. Tarča zeleno-belih je 23-letni bočni branilec Osijeka Talys Alves Pereira Oliveira. Slednji je sicer v lanski sezoni kot posojen nogometaš Slavoncev igral za ciprski Pafos, ki ga je vodil Darko Milanič. Pogovori med kluboma so že stekli in so celo tako daleč, da je odhod svojega varovanca v Ljubljano napovedal kar trener Osiječanov Nenad Bjelica.

“Talys bo verjetno odšel v ljubljansko Olimpijo. To ne bo nova posoja, ampak prestop. Verjetno zanj ne bomo dobili odškodnine, ampak se bomo dogovorili za odstotke od naslednje prodaje. Podobno želimo storiti tudi z Merveilom Ndockytom, a je njegova situacija zaradi visoke plače bolj zapletena. Klubi, ki so zainteresirani zanj, je za zdaj ne želijo prevzeti nase,” je za Glas Slavonije razkril prvi mož stroke Osijeka.

Nenad Bijelica potrjuje odhode svojih varovancev v Ljubljano. foto: Guliverimages

Ne samo nove okrepitve, v Ljubljano prihaja tudi predsednik kluba

Tudi po naših informacijah zmaji v naslednjih dneh v svojih vrstah pričakujejo dve odmevni okrepitvi, kar pomeni, da je morda blizu dogovora z zeleno-belimi tudi Merveil Ndockyt. Spet se bomo navezali na naš pogovor z Robertom Prosinečkim, v katerem je dejal, da klub išče novince tudi na položaju krilnega napadalca in na levi strani napada se najbolje znajde 23-letni nogometaš iz Konga. Slednji je v preteklosti nosil tudi dres Getafeja in odigral šest tekem v španski La Ligi. Zbral je tudi 21 nastopov za reprezentanco Konga in nekaj mesecev igral celo za drugo ekipo slovite Barcelone.

V vsakem primeru naj bi bile stvari jasne do konca tedna, ko v Ljubljano po daljšem času znova prihaja predsednik kluba Adam Delius. Po naših informacijah se ob njegovem prihodu v klubu obetajo nove spremembe. Morda ne samo na igrišču …

Komentari

Vaš komentar