Olimpija potrdila trenerja, predsednik opozoril navijače

Nogomet 4. Jul 202210:01 > 13:14 4 komentarji

Nov dan, novi zapleti v ljubljanski Olimpiji. Novinarska konferenca z novim trenerjem Albertom Riero, ki je bila sprva načrtovana za 11.00 dopoldne, je prestavljena na 18.00. Znova se je na javnost obrnil tudi predsednik kluba Adam Delius in med drugim potrdil vrnitev odpisanega nogometaša.

Potem, ko je dolgo časa skorajda popolnoma anonimno in v ozadju predsednik klub Adam Delius bdel nad delovanjem ljubljanske Olimpije, se je v teh dneh znova zelo intenzivno vključil v nogometni vsakdan zeleno-belih. Situacija v klubu pa je kaotična, v taboru zmaje je zavrelo potem, ko se je nemški poslovnež postavil na stran nepriljubljenega direktorja Igorja Barišića in odpustil trenerja Roberta Prosinečkega ter športnega direktorja Mladena Rudonjo.

Sledil je upor zaposlenih. Kader v pisarnah, ki je bil tako ali tako močno podhranjen, je zdaj sestavljen iz vsega nekaj posameznikov, ki skušajo klub “držati nad vodo”. Po naših informacijah bodo kmalu dosegli vsaj prijavo četrtkove tekme kvalifikacij za Konferenčno ligo na upravni enoti in bo obračun z luksemburškim Diffelangejem lahko izpeljan.

Kar se tiče dogajanja na igrišču, smo na Sportklubu že včeraj poročali, da bo novi trener Olimpije postal sloviti španski nogometaš Albert Riera. To so v klubu uradno potrdili kar na svoji spletni strani, saj je bila današnja tiskovna konferenca iz “tehničnih razlogov” prestavljena iz 11:00 na 18:00. Adam Delius je napovedal še nekaj novosti.

Sporočilo predsednika Adama Deliusa

Želim vas obvestiti, da smo za 18. uro sklicali novinarsko konferenco. Ob tem želim javnosti sporočili tudi, da je novi trener Nogometnega kluba Olimpija Ljubljana postal Albert Riera, ki bo skupaj s svojimi sodelavci predstavljen članski ekipi. Prva poteza, ki jo je sprejel, je ta, da se je ekipi spet priključila naša številka 77 – Almedin Ziljkić. Ziljkić je bil toplo sprejet s strani soigralcev in že trenira skupaj z njimi.

Vse, kar se je dogajalo v zadnjih 14 dneh, je imelo svoj razlog. Toda o tem kot predsednik Nogometnega kluba Olimpija Ljubljana ne bom več govoril. Vse je bilo že povedano. Razhodi nikdar niso lepi. Klub bi se trenerju in njegovim pomočnikom rad zahvalil za opravljeno delo. V prihodnosti vsem želimo le vse najboljše.

Kar zadeva naše Green Dragonse, bi jih rad opomnil, da je pred nekaj meseci klubu grozil izpad v peto ligo. Stopil sem pred njih in se z njimi pogovoril. Nisem reagiral kljub škodi, ki so jo počeli klubu. Kljub neprijetnim besedam nisem umaknil svoje dlani. Dogovorili smo se, da se bomo redno pogovarjali o naših potezah. Besedo bom držal. Nismo v peti ligi. Namesto tega se skupaj borimo za Olimpijo in uvrstitev Evropo.

Navijači organizirajo boj proti “ljudem iz Osijeka in okolice”

Spomnimo, člani navijaške skupine Green Dragons so včeraj prekinili trening Olimpije in nogometašem, ki so trenirali brez trenerja, izrazili popolno podporo. Hkrati so napovedali, da se bodo odločno borili proti novemu vodstvu kluba, ki ni več zaželeno v Ljubljani. Njihove aktivnosti in napovedan prihod na novinarsko konferenco so po naših informacijah tudi razlog za to, da se je ta prestavila na 18:00.

Foto: SK

Kar se tiče Almedina Ziljkića, je bil slednji zaradi spora s trenerjem Prosinečkim odstranjen iz ekipe in je bil te dni v domovini, kjer se je sam pripravljal na novo sezono in si iskal nov klub. Z odhodom Hrvata pa je očitno znova dobil svoje mesto v ekipi. Olimpija je tako kar interno našla okrepitev za močno zdesetkane položaje krilnih napadalcev.

Spor med vodstvom kluba in navijaško skupino bo skušal rešiti celo župan Janković

Po naših informacijah se je v reševanje napete situacije vmešal tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Slednji naj bi sklical sestanek z vodstvom navijaške skupine Green Dragons in dobil jasen odgovor najzvestejših navijačev zeleno-belih – vodstva kluba, predvsem pa direktorja Igorja Barišića ter tehničnega direktorja Gorana Boromise, v klubu ne bodo več tolerirali.

Ob tem dodajmo, da se je ljubljanski župan v neformalnem pogovoru pred dnevi srečal tudi z Robertom Prosinečkim in mu izrazil vso svojo podporo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje