UEFA preiskuje Arsenal – so Črnogorci namerno izgubili?

Evropa 25. Jul 202310:45 1 komentar
FOTO: Guliverimage

Srečanje 1. kroga kvalifikacij za preboj v evropsko konferenčno ligo med Arsenalom iz Tivata in armenskim predstavnikom Alaškert je zaradi sumljivih vplačil na goste pod drobnogledom Evropske nogometne zveze.

Kot poročajo črnogorski mediji, je bilo med tekmo na zmago Alaškerta vplačanega več kot četrt milijona evrov.

Potem, ko se je tekma v Erevanu končala z remijem (1:1), so “topničarji” iz Tivata na domači zelenici gladko kapitulirali z izidom 1:6. Vplačila na spletnih stavnicah so se menda povzpela v nebo in presegla 250.000 evrov.

Poljski novinar Mateusz Miga na spletni strani sport.pl piše, da je najbolj sumljivo vplačilo na stavnici vplačano v 35. minuti povratne tekme, ko sta mreži še mirovali. Nekdo je stavil, da bosta do konca prvega dela tekme padla vsaj dva zadetka (več kot 1,5 gola), kar se je potem dejansko tudi zgodilo.

En zadetek je Alaškert dosegel v 40. minuti, drugega pa v sodniškem dodatku prvega polčasa, kvota na tak razplet pa je menda znašala 30 (!), kar v primeru enega vloženega evra prinese 29 evrov čistega dobička. Vsaj malo je sumljivo tudi dejstvo, da je Tivat kar dva zadetka dobil že po izteku 90. minut.

UEFA sumi, da je črnogorski Arsenal tekmo namerno izgubil, za kar bi bil lahko od UEFE ostro kaznovan. To je bil sploh prvi nastop omenjenega črnogorskega kolektiva v evropskih tekmovanjih v 109-letni zgodovini obstoja. Alaškert evropsko popotovanje nadaljuje v 2. krogu proti madžarskemu Debrecenu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje