Hrvatom se smeji: 17-letni Splitčan obnorel sosede (VIDEO)

ATP 25. Jul 20239:44 0 komentarjev
Dino Prižmić; FOTO: Guliverimage

Tradicionalni teniški turnir v Umagu je včeraj popoldne odprl dalmatinski dvoboj med Dujem Ajdukovićem in Dinom Prižmićem. Zmage s 6:1 in 6:2 se je razveselil pet let mlajši "Dinče", ki ga številni strokovnjaki vidijo kot pravega naslednika Marina Čilića.

Letošnji zmagovalec mladinskega Rolanda Garrosa, sicer 287. na ATP lestvici, je za svojo prvo posamično zmago na turnirjih serije ATP včeraj potreboval le 77 minut.

Proti 22-letnemu someščanu Duji Ajdukoviću (299. na ATP listi) je pokazal impresivno raven tenisa in zrelosti za tako mladega igralca ter narisal nasmešek na usta vsem hrvaškim ljubiteljem tenisa. Prižmić je do preboja v 2. krog Umaga prišel 12 dni pred polnoletnostjo in postal šele peti Hrvat, ki je pred 18. letom zbral prvo zmago na ATP turneji. To je pred njim uspelo Goranu Ivaniševiću, Ivanu Ljubičiću, Marinu Čiliću in Borni Ćoriću.

Četrtfinale povsem realna misija

“Seveda mi zmaga veliko pomeni. Le še dodatna spodbuda, da še bolj trdo treniram in igram boljše. To ni nekaj, zaradi česar bi zaspal na lovorikah,” je Prižmić povedal po koncu tekme, pa tudi sicer je preboj med najboljših 16 na tekmovanju zelo stoično proslavil.

Pred točno letom dni je v Umagu debitiral na turnirjih serije ATP in Špancu Bernabeju Zapati Mirallesu predal zaradi natrgane trebušne mišice. Tokrat je očitno pripravljen na velike stvari. Naslednji izziv za mladeniča iz Splita bo madžarski ali avstralski. Srečal se bo namreč z zmagovalcem dvoboja Zsombor Piros (124. na ATP lestvici) – Christopher O’Connell (68.).

V 33. letni zgodovini istrskega športnega veledogodka sta se turnirske zmage med posamezniki razveselila le dva Hrvata. Prvo izvedbo leta 1990 je – takrat še za Jugoslavijo – dobil Goran Prpić, leta 2012 je slavil Marin Čilić.

“Zelo izenačen dvoboj, ne zanima me pretirano, kdo bo na drugi strani mreže, ne želim si nakopati pritiska, zgolj odigrati čim boljše, kakor pač vem in znam,” je robotsko razlagal novi ljubljenec hrvaške teniške srenje.

Prižmić s trofejo na Rolandu Garrosu; FOTO: Profimedia

Hrvati so – po Ivaniševiću in Čiliću – novega zmagovalca na turnirjih velike četverice videli v Borni Ćoriću, a Zagrebčana so ustavile poškodbe, poleg tega je profesionalno kariero začel v eri, ko je bila bitka za Slame med veliko teniško trojico na vrhuncu. Bo morda Prižmić za naše južne sosede nekaj, kar je Novak Đoković za Srbe?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!