Umrl mlajši brat Diega Maradone

Nogomet 28. Dec 202113:45 > 13:52
Hugo Maradona (1969-2021) Foto: Guliverimage

Malce več kot leto dni po smrti slovitega nogometnega genija Diega Armanda Maradone se je od tega sveta poslovil tudi njegov mlajši brat Hugo. Umrl je v 53. letu starosti zaradi srčnega infarkta.

“Umrl je Hugo Maradona,” so zapisali na Twitterju Napolija in potrdili informacije italijanskih medijev, da mu je zastalo srce. Sožalje družini in njegovim prijateljem je izrekel tudi predsednik Neapeljčanov Aurelio de Laurentis. “Celotna Napolijeva družina se pridružuje žalovanju ob smrti Huga,” so v kratki izjavi za javnost zapisali pri italijanskem velikanu, pri katerem ima Diego Armando še vedno status boga.

Tudi on je bil nogometaš

Tako kot njegov starejši brat je tudi Hugo svoje življenje posvetil nogometu. Kariero je začel leta 1985 v ekipi Argentinos Juniors, nato pa je nekdanji vezist prepotoval svet in med drugim igral tudi v Italiji, Španiji in tudi na Japonskem.

Bil je tudi mladi argentinski reprezentant. Gavče je zastopal na svetovnem prvenstvu do 16 let. Leta 1985 je mundialu mladeničev dosegel tudi dva zadetka.

Po koncu kariere je zaplaval tudi v trenerske in politične vode. Pred kratkim je na občinskih volitvah kandidiral v desni listi, zmage pa se je veselila leva.

Komentari

Vaš komentar