Je bil Maradona umorjen? Sedmim grozi zaporna kazen.

Nogomet 20. Maj 202116:07 > 19:59
Nevrokirurg Leopoldo Luque je operiral Diega Armanda Maradono. Foto: Twitter

Zdravniška komisija, ki je bila imenovana za preiskavo smrti Diega Maradone, je ugotovila, da je zdravstvena ekipa nogometne ekipe delovala "neustrezno, pomanjkljivo in nepremišljeno", zato je lokalno tožilstvo iz mesta San Isidro v bližini Buenos Airesa vložilo obtožbo proti sedmim osebam.

Maradona, ki se je dolga leta boril z odvisnostjo od alkohola in mamil, je imel novembra operacijo možganov, kmalu za tem pa je umrl, domnevno zaradi srčnega infarkta.

Argentinski tožilci so kmalu po njegovi smrti začeli preiskavo, pod drobnogled so vzeli Maradoninega osebnega zdravnika in drugih vpletenih za njegovo oskrbo.

“Ukrepanje zdravniške ekipe, pristojne za zdravljenje DAM (Diego Armando Maradona), je bilo neustrezno, pomanjkljivo in nepremišljeno,” so zapisali v poročilu zdravniške komisije z dne 30. aprila, ki je Reutersu pokazalo vir blizu preiskave.

V luči novih poročil je tožilstvo vložilo obtožnico proti nevrokirurgu Leopoldeju Luqueju, psihiatru Agustinu Cosachovu in psihologu Carlosu Diazu, med obtoženimi so tudi tri medicinske sestre ter še en zdravnik. Če jih spoznajo za krive, jim grozi od osem do 25 let zapora. Sojenje se bo začelo 31. maja.

Komentari

Vaš komentar