United poleg Muska zanima tudi lastnika Ineosa

Nogomet 18. Avg 20227:54 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Britanski milijarder Jim Ratcliffe naj bi bil pripravljen vložiti sredstva v lastništvo angleškega nogometnega velikana Manchester Uniteda, poročajo agencije. "Če bo klub naprodaj, bi bil Jim definitivno eden od potencialnih kupcev," je za časnik Times povedal eden od predstavnikov kemijskega podjetja Ineos, ki je v lasti Ratcliffa.

S tem se je podjetje Ineos odzvalo na Bloombergovo poročilo, da namerava družina Glazer prodati majhen delež v klubu. Če se bo Jim Ratcliffe res odločil za nakup tega deleža, pa ostaja še naprej odprto vprašanje, saj so novinarji pri Timesu mnenja, da bo klub kupil le, če si bo lahko zagotovil večinski delež in s tem tudi nadzor.

Ekipi z zvezdnikom Cristianom Ronaldom vsaj v uvodu v sezono ne gre po načrtih. Po dveh porazih je klub na koncu prvenstvene razpredelnice. Po mnenju navijačev so za tako stanje krive napačne kadrovske poteze v preteklih letih, kriva pa naj bi bila po njihovem mnenju prav družina Glazer.

Devetinšestdesetletni Ratcliffe je znan navijač Uniteda in že pred nekaj meseci je najavil, da ga lastništvo v klubu zanima. Britanec je sicer že lastnik kolesarske ekipe Ineos Grenadiers, nekdanjega Skyja, obenem pa ima v lasti tudi 33 odstotkov delnic moštva Mercedes v formuli ena. Zanima se tudi za nogomet, Ineos je namreč glavni sponzor francoskega prvoligaša iz Nice.

Vsekakor je ponudba bolj resna od najave ameriškega milijarderja Elona Muska, ki je v sredo na Twitterju zapisal, da želi kupiti omenjeni klub, kasneje pa razkril, da je šlo le za šalo.