Uradno: Celjani pripeljali novo zvenečo okrepitev

Nogomet 15. Avg 202215:22 > 15:23
Delite:
Foto: Jure Banfi

Kar smo napovedali v petkovem večeru, je danes postalo uradno. Aljoša Matko se iz Hammarbyja seli v Celje, z ekipo iz knežjega mesta je podpisal dvoletno pogodbo.

Po Mariboru, za katerega je na 34 tekmah dosegel 7 golov, Olimpiji, za katero je lani igral na petnajstih obračunih in dosegel en zadetek ter Bravu, 34 tekem in 16 golov, bo Celje četrti slovenski klub, za katerega bo Aljoša Matko zaigral v članski konkurenci. V skladu z napovedmi tokrat ne gre za posojo s strani Hammarbyja, ampak je švedsko epizodo Belokranjec dokončno zaključil in z grofi podpisal pogodbo do leta 2024.

Matko je tako še dodatno zaostril konkurenco v napadu pri celjskem prvoligašu, za mesta v začetni enajsterici bodo poleg njega v nadaljevanju sezone konkurirali Ivan Božić, Gregor Bajde, Bi Nene Junior Gbamble, Tin Matić, Charles Ikwuemesi, Lovro Bizjak in Miroslav Ilićić.

To je skupno že osma celjska okrepitev to poletje. Pred tem so prišli Gregor Bajde (Bravo), Tomislav Tomić (Olimpija), Nino Kouter (Manisa FK), Mark Zabukovnik (Radomlje), Charles Chukwubuikem Ikwuemesi (Krško) in Tin Matić (Triglav).

Komentari

Vaš komentar