Uradno: Po Šešku se vrača tudi ljubljenec navijačev

Bundesliga 9. Avg 202218:57 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

V pisarnah nemškega RB Leipziga je danes izjemno pester dan. Potem, ko so v zgodnjih popoldanskih urah rdeči biki potrdili prihod slovenskega nogometnega dragulja Benjamina Šeška, je večer prinesel novo dobro novico za navijače. V klub se vrača najboljši strelec v zgodovini kluba.

Epizoda Tima Wernerja v Chelseaju je končana. Nemški reprezentant na stadionu Stamford Bridge ni upravičil visokih pričakovanj in velja za londonski “strel v prazno”. Julija 2020 ga je namreč angleški velikan za kar 53 milijonov evrov pripeljal iz Leipziga, na 89 tekmah za modre pa je Nemec dosegel 23 zadetkov. Zdaj se 26-letnik, ki je sicer v majici Chelseaja leta 2021 osvojil Ligo prvakov, vrača v domače okolje.

Werner je namreč postal nova okrepitev Leipziga, ki bo na račun Chelseaja nakazal “zgolj” 20 milijonov evrov. Torej štiri milijone manj, kot jih bo Salzburgu za prestop Benjamina Šeška. Se pa Werner za razliko od slovenskega reprezentanta na Red Bull Areno v Leipzig seli že v tem poletju. Ob vrnitvi je podpisal štiriletno pogodbo.

Za Leipzig je sicer Timo Werner med letoma 2016 in 2020 odigral 156 tekem in dosegel 95 zadetkov, s čimer je najučinkovitejši strelec v zgodovini kluba. Kariero je sicer začel pri Stuttgartu, za nemško reprezentanco pa je odigral 53 tekem in dosegel 24 zadetkov.